Home Alcoi Els Reis Mags fan esclatar d’emoció a Alcoi per a clausurar unes...

Els Reis Mags fan esclatar d’emoció a Alcoi per a clausurar unes multitudinàries Festes de Nadal

0
SHARE

El pas de Melcior, Gaspar i Baltasar ha posat punt i final al Nadal a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Els monarques de l’Orient tenen especial predilecció per la ciutat d’Alcoi, on es celebra la Cavalcada més antiga de tota Espanya amb 135 edicions. Enguany, a més, l’assistència de públic ha sigut multitudinària degut a la coincidència de les jornades finals del Nadal amb el cap de setmana.

Les poblacions que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han tancat ja les seues Festes de Nadal. Han sigut vora dos setmanes plenes d’actes relacionats amb la tradició nadalenca, i que han viscut el seu episodi final amb la celebració de la Cavalcada dels Reis Mags i el Dia de Reis. L’arribada dels mags de l’Orient suposa el darrer dels actes nadalencs a totes les poblacions, però si a alguna d’elles es viu d’una forma especial és a Alcoi. La capital alcoiana és identificada durant els darrers anys com la ‘Ciutat del Nadal’.

Ho és, entre altres coses, degut a l’estret lligam que la població d’Alcoi manté amb la tradició nadalenca. El seu màxim exponent ha tingut lloc aquest diumenge 5 de gener, amb la celebració de la 135 Cavalcada dels Reis Mags, la més antiga de quantes es celebren a tota Espanya i, amb una elevada probabilitat, de tot el món. La coincidència d’aquest acte amb jornada de cap de setmana ha provocat que els carrers de la ciutat dels ponts estigueren de gom a gom, tant durant la Cavalcada com durant la jornada prèvia del Ban Reial.

Al voltant d’un miler de persones han composat la comitiva que ha acompanyat a Melcior, Gaspar i Baltasar. Entre elles, grups de ball, bandes de música, torxers i una legió d’uns 450 patges reials, encarregats de repartir un total de 800 regals amb les seues escales. Com sol ser habitual, el moment àlgid la suposat l’Adoració al xiquet Jesús, que es du a terme sobre els acords del ‘Messies’ de Haendel. Un moment que posa les emocions a flor de pell a una ciutat que celebra amb especial estima l’arribada dels Reis Mags de l’Orient.

Melcior, Gaspar i Baltasar, que a Alcoi desfila en segon lloc i no en tercer, han restat a la ciutat dels ponts durant el Dia de Reis. Una jornada en la que aprofiten per a visitar l’hospital i diversos centres de majors alcoians.