Home Cocentaina Els treballs al pont de Penella pateixen retards i provoquen queixes veïnals...

Els treballs al pont de Penella pateixen retards i provoquen queixes veïnals a Cocentaina

780
0
SHARE

Les obres per a construir un pont al Camí de Penella, a Cocentaina, es troben aturades des de fa poc menys de dos setmanes, un fet que obliga als veïns, molts d’ells jubilats, a donar un llarg rodeig per a accedir a Alcoi i Cocentaina. El retard es deu a la modificació del projecte degut a la presència de la canonada d’aigua potable per a Penella, tot i que, afirma l’Ajuntament, es reprendran de forma imminent. Un fet que no ha impedit les queixes veïnals per a uns treballs que, en acabar, inclouran la reparació del propi camí.

La partida de Penella, que forma part del terme municipal de Cocentaina, té dos eixides per a comunicar-se tant amb la capital del Comtat com amb la resta de poblacions del seu entorn. D’una banda, està la carretera de Benilloba, l’itinerari amb vies de més cabuda; i d’altra, el camí de Penella, que travessa el Serpis per a accedir a Cocentaina des de la rotonda de Benilloba. L’ús continu dels més de 50 veïns de la pedania, alguns d’ells amb tractors, ha acabat desgastant tant el camí de Penella com el pont que permetia travessar el Serpis per a retallar camí cap a Cocentaina.

Des febrer, l’Ajuntament està desenvolupant treballs per a construir un nou pont, un fet que ha deixat als veïns, molts d’ells jubilats, amb l’única alternativa de la carretera de Benilloba. Es tracta d’un itinerari que els obliga a donar un rodeig de varis quilometres, causant-los un perjuí econòmic. Els treballs, segons el Consistori, haurien d’estar acabats a final d’abril, però la troballa de la tuberia de subministrament d’aigua per a la pedania ha obligat a modificar el projecte inicial, fet que ha retardat les obres i ha causat el consegüent malestar per part dels veïns.

La previsió original de les obres era de 4 mesos, un termini que l’Ajuntament afirma que es complirà, tot i que el retard en els treballs, afegit al mal estat del camí de Penella, ha destapat la indignació dels veïns d’aquesta zona rural contestana. No serà fins que acaben els treballs del pont sobre el Serpis a aquesta via rural quan Diputació execute les obres de consolidació del camí, perillosament enfonsat en alguns trams cap als barrancs que desemboquen en el riu. Mentre, els veïns lamenten la desinformació que pateixen per part del Consistori, extrem que desmenteixen des de l’administració contestana.

Segons la Regidoria d’Obres, la represa de les obres del pont sobre el Serpis al camí de Penella és imminent.