Home El Comtat La Universitat d’Alacant estrena nova aula a Muro i programa vora 400...

La Universitat d’Alacant estrena nova aula a Muro i programa vora 400 activitats a l’any

723
0
SHARE

Muro és la darrera localitat de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla que es beneficiarà del fet de tindre una seu universitària, en aquest cas adscrita a la Universitat d’Alacant. Vora 400 activitats centrades en la cultura, l’educació i la societat ompliran la seua programació cada any al Centre Cultural Polivalent de la població del Comtat.

D’uns anys a aquesta part, les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han vist com la formació i el coneixement s’han convertit en un dels pilars del dia a dia a les diferents poblacions que les composen. La ciutat d’Alcoi ja gaudia d’un campus dedicat a formar joves en disciplines que requereix el teixit empresarial de les comarques, i recentment ja compta amb el segon, en aquest cas adscrit a la UA. Es tracta precisament d’una de les institucions universitàries que més està apostant per oferir coneixement a l’interior de la província d’Alacant.

La presència de la universitat alacantina a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla s’amplia ara, a més de a la ciutat dels ponts i a Cocentaina, també a Muro, on acaba de ser inaugurada una nova seu universitària. Estarà ubicada al Centre Cultural Polivalent, i estarà habilitada per a acollir exposicions com la que ha valgut com a inauguració, centrada en la dona. El fet de tindre una nova infraestructura universitària a les comarques completa l’aposta de les principals universitats de l’entorn, a més de, en aquest cas, dinamitzar el coneixement a la població de Muro.

La posada en marxa de l’aula universitària de la UA a Muro possibilitarà un considerable augment de la programació cultural, social i formativa a la localitat de Comtat. De fet, els responsables de la institució alacantina a Muro esperen programar prop de 400 activitats anuals a la nova seu, és a dir, més d’una per dia. Primeres espases del món de la cultura i l’educació passaran per la seu universitària murera a partir d’ara per a enriquir aquestes vessants, ja de per sí riques a les comarques interiors de la província d’Alacant.

L’apertura de la nova seu de la UA a Muro respon a la intenció de l’ens universitari alacantí d’augmentar la seua incidència a la muntanya alacantina.