Home Alcoi Els veïns del Centre d’Alcoi presenten 1.932 signatures per a mantenir el...

Els veïns del Centre d’Alcoi presenten 1.932 signatures per a mantenir el servei de bus al barri amb la peatonalització

503
0
SHARE

El procés de peatonalització que està patint el Centre Històric de la ciutat d’Alcoi es troba en la seua primera fase, però està lluny de comptar amb total adhesió de la societat alcoiana. Des del principi, tabnt diversos partits de l’oposició com els propis veïns de la zona s’han mostrat en contra dels paràmetres que regeixen el que és un dels principals projectes de l’equip de Toni Francés per a la present legislatura.

Fa uns mesos, veïns i comerciants ja van presentar al·legacions per a tractar de tindre veu en un procés que, consideren, perjudica a molts d’ells. Un extrem que des del primer moment ha desmentit l’Ajuntament d’Alcoi, i que suporta amb les bones dades de reducció de vehicles i contaminació al barri. Ara, els veïns han portat una segona tanda de signatures al registre municipal amb les que mostrar les seues reivindicacions.

El document, suportat per 1.932 signatures, reclama que no s’elimine ni es minve el pas del transport públic pel Centre d’Alcoi. Un fet que, segons els veïns, redundaria en un major aïllament d’un barri que ja consideren aïllat de per sí. En tot cas, demanen en el document un canvi en els vehicles que presten el servei, utilitzant autobusos elèctrics i de menor tamany. Es tracta -afirma del document veïnal- d’un fet que el propi tríptic informatiu de la peatonalització confirma que no passaria tot i la peatonalització.

L’exigència és, per tant, el manteniment del pas de la línia 4 del transport urbà pels carrers cèntrics d’Alcoi. Una demanda que ve precedida de la manifestació que els propis veïns van dur a terme per a protestar contra el model de peatonalització fa menys de 2 setmanes.