Home Alcoi El desconfinament permet reprendre els cursos d’inserció social i laboral a Alcoi

El desconfinament permet reprendre els cursos d’inserció social i laboral a Alcoi

0
SHARE

Des de l’any 2017 l’Ajuntament d’Alcoi desenvolupa el Programa d’Itineraris d’Inserció Sociolaboral de Persones en situació o risc d’exclusió social. Aquest programa es realitza gràcies al cofinançament de la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020 i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. El seu objectiu principal és la millora de l’ocupabilitat dels participants, tant realitzant sessions individuals com cursos i tallers, tot això plantejat en l’Itinerari Personalitzat Individual que es realitza a cadascun dels usuaris quan entren a formar part del Programa. La pasada setmana es va reanudar, de nou, l’activitat amb el curs ‘Reforç Positiu’.

La regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia, ha destacat l’esforç per a tornar a treballar amb col·lectius en risc d’exclusió afirmant que “reprendre l’activitat dels Itineraris d’Inserció Sociolaboral és important, ja que parlem d’unes activitats molt necessàries en un col·lectiu de gent necessitada d’inserció en el dia a dia però, sobretot, en la situació que estem vivint en l’actualitat. Hem començat només amb 4 alumnes per garantir totes les mesures de seguretat i anirem ampliant a mesura que siga possible, ja que les instal·lacions ho permeten per tornar a la intensa activitat que es realitza en aquest programa des de 2017, aconseguint bons resultats en persones de col·lectius amb risc d’exclusió”.

Els resultats del programa en aquests anys han sigut d’inserció laboral però també, de motivació perquè aquestes persones milloren els seus hàbits personals i familiars, i també perquè inicien de nou estudis que faciliten la seua ocupabilitat. El reinici dels cursos suposa que persones de difícil inserció puguen seguir treballant per a millorar la seua ocupabilitat.