Home Alcoi Peatonalització del Centre: garantia de distància contra el virus i possibles de...

Peatonalització del Centre: garantia de distància contra el virus i possibles de guanys a l’hostaleria alcoiana

492
0
SHARE

Alguns dels carrers més cèntrics d’Alcoi han estat peatonalitzats aquest passat cap de setmana. És una de les mesures per, d’una banda, garantir la distància social; i d’altra, possibilitar que les terrasses de l’hostaleria puguen albergar més clients. La mesura ha sigut ben rebuda per uns i altres i té recorregut cara al futur. De fet, la idea de l’Ajuntament d’Alcoi respecte al Centre és acabar fent-lo peatonal.

Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla no es troben encara en aquesta setmana en la Fase II del desconfinament. És aquella en la que es permet una major llibertat a l’hora de l’apertura d’establiments comercials i hostalers. Tots dos són alguns dels sectors més perjudicats per la pandèmia de coronavirus que els ha mantingut tancats, en la majoria dels casos, durant vora 2 mesos. Amb l’entrada en Fase I, molts d’ells s’han llançat a obrir tot i les restriccions de superfície oberta i distància entre clients i taules.

Aquests dos són els requisits que han de complir bars i restaurants, pel que la seua capacitat i, per tant, els seus guanys, es veuen limitats. Una de les principals mesures de suport municipal al sector arriba de la mà de la peatonalització d’aquells carrers amb concentració d’hostaleria. Cosa que s’ha encetat a la ciutat d’Alcoi amb els carrers Sant Nicolau i Sant Llorenç. Tots dos suposen el germen de la peatonalització del barri que es planteja l’Ajuntament, i que probablement es veurà accelerada pel Covid19. Els efectes, pel moment, són positius.

El fet de que ocupar via pública siga possible vistes les restriccions a la capacitat de les terrasses alcoianes ha suposat poder donar cabuda a més persones gràcies a tenir una superfície de terrassa superior a la inicialment prevista. Un fet que contribueix no sols a fer créixer els ingressos dels establiments, sinó també a mantenir la distància social i, per tant, a minimitzar les possibilitats de contagi. Fer peatonals carrers cèntrics té una part negativa en quant a la mobilitat amb vehicles a Alcoi. No obstant, el Consistori ha establert itineraris alternatius per al transport públic, que es mantindran cara al futur, al menys durant els caps de setmana.

La peatonalització al Casc Antic alcoià, incentivada per les necessitats de l’hostaleria i el comerç, pot haver arribat per a quedar-se.