Home Destacats Onil proposa que una empresa desbrosse les restes de ‘Glòria’ per a...

Onil proposa que una empresa desbrosse les restes de ‘Glòria’ per a convertir-les en biomassa però reclama unitat als propietaris

0
SHARE

Els efectes del temporal ‘Glòria’ que va deixar nevades de més d’un metre de gruix a les muntanyes de l’interior alacantí encara resten allà on van caure. Tones de branques trencades i arbres caiguts que tallen camins i sendes s’han secat, aportant un combustible que converteix a la serra de l’interior alacantí en un polvorí en cas d’incendi forestal. Per a tractar de reduir riscos a aquest respecte, l’Ajuntament d’Onil ha llançat una proposta als propietaris de terrenys forestals.

La localitat de la Foia de Castalla té la peculiaritat de que la pràctica totalitat de la serra que l’envolta és de titularitat privada. Un fet que, en primera instància i segons els propietaris, els impedeix dur a terme actuacions sota sancions per actuar en terreny forestal. Tot això, l’admnistració local colivenca ja va recordar que és responsabilitat dels propietaris mantenir en condicions que minimitzen el risc d’incendis aquests terrenys. Per això, el Consistori ha contactat amb una empresa dedicada a elaborar biomassa a partir de restes orgàniques.

Els afectats estan convocats a una reunió el proper 6 de juliol a les 19.30h en el propi Ajuntament. L’equip de govern considera que l’empresa contactada podria eliminar les restes de ‘Glòria’ a un preu mòdic si els propietaris van tots a una. En cas contrari, la responsabilitat recaurà sobre cadascun d’ells en cas de qualsevol problema. La idea de la unitat entre els propietaris a aquest respecte estreba en que els costos poden ser molt superiors si les taques es duen a terme de forma particular.

La mercantil haurà de valorar també si la quantitat de material a transformar en biomassa és rentable, cosa prou probable degut a la gran quantitat de destrosses provocades pel temporal.