Home Esports Eusebio Càceres torna a la senda de la victòria i Jorge Ureña...

Eusebio Càceres torna a la senda de la victòria i Jorge Ureña abandona en decatló

0
SHARE

Aquest passat cap de setmana, la localitat de La Nucia, a la Marina Baixa, ha acollit el Campionat d’Espanya d’Atletisme a l’aire lliure, una de les darreres proves que els atletes nacionals tenen en el calendari per a obtenir la marca mínima per a acudir als Mundials de Doha. Una fita per a la que dos dels atletes més importants a nivell nacional, tots dos nascuts a Onil, tenien assenyalada al calendari.

La bona notícia del campionat per a les comarques de la muntanya alacantina l’ha donat el saltador de longitud Eusebio Càceres, que ha resultat de nou campió d’Espanya de la seua especialitat. Tot després de saltar 7,99 metres, marca que no arriba a la mínima mundialista que el saltador colivenc ja té garantida des de la prova anterior disputada a Sòria. Càceres retorna així a la senda de la victòria després d’un any en el que les lesions no l’han deixat competir, pel que s’ha mostrat molt feliç de tornar a sentir-se en un bon moment que espera referendar en els mundials.

La part negativa dels campionats l’ha posada l’altre atleta colivenc i vigent campió d’Europa d’heptatló, Jorge Ureña. Durant la primera jornada de proves del decatló, disciplina per a la que buscava els 8.200 punts que li donaren accés als Mundials de Doha, Ureña ha estat per damunt de la seua millor marca, ubicada en els 8.123 punts. Però en el calfament de la segona i darrera jornada, amb cinc proves per davant, Ureña ha notat molèsties en els isquiotibials. Els metges de la Federació Espanyola d’Atletisme li han recomanat que no forçara, pel que el d’Onil ha hagut d’abandonar la competició que, a més, lideraba sobradament.

Tot i això, Ureña encara pot accedir als mundials degut a la seua classificació en el rànquing internacional, ja que és un dels plusmarquistes de l’any. Càceres, per la seua banda, ja té el bitllet assegurat a Doha.