Inici Cultura Un mes de setembre carregat de cultura i festes a l’Alqueria d’Asnar

Un mes de setembre carregat de cultura i festes a l’Alqueria d’Asnar

613
0
COMPARTIR

La programació cultural, festive i d’oci viu al llarg d’aquest mes de setembre un increment de l’activitat a l’Alqueria d’Asnar, a la comarca del Comtat. Durant aquest lapse de temps es celebren a la població els seus principals esdeveniments festius. Al mateix temps, també s’inaugura una de les principals turístiques de la població, que a més recull una part important de la seua història, com és el Museu Bambú.

Els festejos de setembre a l’Alqueria comencen amb la Festa dels Fadrins i Fadrines, que inclou dos jornades carregades de cultura i festa. Teatre per a obrir boca i el divendres 6 de setembre i tota una jornada per conviure i agermanar als coneguts com Quintos de la població. La següent setmana l’ocupa la Setmana Cultural de la població, durant la qual estan programades des d’exposicions a mercadets, campionats de cotos i concerts, passant per la inauguració del Museu Bambú el proper divendres 13 de setembre.

La programació d’aquest intens mes de setembre a l’Alqueria d’Asnar es tanca durant el darrer cap de setmana, entre els dies 27 i 30. Són les dades reservades per a les Festes Patronals en honor a Sant Miquel Arcàngel, a qui se li dediquen les Festes de Moros i Cristians. Es tracta d’uns festejos amb una elevada càrrega d’actes religiosos, passacarrers i l’esperada Entrada, que tindrà lloc el dissabte 28 de setembre a càrrec de la Filà Verdugos.

Tot en un mes que concentra les festivitats més importants d’una localitat que celebra el quart de segle de vida d’uns dels col·lectius més coneguts de la localitat: la colla de Dimonis Rafolins, que han expotat el conegut correfocs per bona part de la geografia nacional.