Home Alcoi Èxit de la Setmana i Fira Modernista d’Alcoi adaptada a la pandèmia

Èxit de la Setmana i Fira Modernista d’Alcoi adaptada a la pandèmia

61
0
SHARE

La Setmana i Fira Modernista d’Alcoi 2021 ha estat una quarta edició adaptada a les circumstàncies que vivim a causa de la pandèmia, però ha estat tot un èxit. Una fira que ha comptat amb un intens programa d’activitats amb la implicació de nombroses entitats i associacions de la ciutat que han aportat el seu bon fer per enriquir aquesta celebració.

Els concerts, balls, jocs infantils, recitals, màgia, dansa, teatre i les rutes modernists han sigut els protagonists d’aquest cap de setmana a Alcoi.

El cap de setmana va ser el plat fort, la plaça d’Espanya va acollir dos grans espectacles de màgia. Divendres va ser la invocació a Houdini i dissabte una exhibició d’escapisme, també a càrrec d’Houdini, que va ser interpretat magníficament pel jove mag alcoià Hugo. Per dur endavant aquests esdeveniments es va omplir la plaça d’Espanya de cadires, prop de 650, deixant la distància de seguretat corresponent. Va haver-hi una ocupació total d’un públic que va gaudir de valent.

Pel que fa al cap de setmana, els carrers del centre es van omplir de gent passejant tant dissabte com diumenge. La Fira ubicada a la Glorieta va comptar amb un control d’aforament que es va respectar en tot moment, així com les indicacions de l’itinerari marcat. Cal ressaltar que aquest any per primera vegada, la ciutat de Barcelona va estar entre els municipis que exposaven la seua Fira Modernista.

Una de les principals novetats d’aquesta edició va ser la col·locació d’un escenari en la plaça Ferrándiz y Carbonell que va acollir una completa programació d’actuacions a càrrec de diferents entitats. Per accedir calia haver aconseguit la invitació prèviament per poder controlar el nombre d’assistents. Van haver-hi balls, teatre, concerts, tots van tindre un gran nombre d’assistents que van exhaurir les entrades disponibles. L’entrada es va fer per l’encreuament amb Joan Canto-Bartolomé J. Gallardo i l’eixida era cap a la plaça Mossén Josep. Entre actuació i actuació es va procedir a la desinfecció de les cadires.

Per part de l’Ajuntament, Lorena Zamorano ha declarat que «estem molt satisfets per la boníssima acollida que ha tingut la Setmana Modernista aquest any. Ha sigut l’edició més difícil perquè hem hagut de preparar-ho tot a sense saber quines serien les mesures definitives. Han sigut moltes hores i molt esforç que han tingut la seua recompensa amb la gran afluència que hi ha hagut, respectant tota la normativa. La gent tenia ganes d’eixir al carrer de nou i viure un esdeveniment com aquest, era una prova de foc que hem superat. Vull agrair al Departament de Turisme de l’Ajuntament d’Alcoi que és l’organitzador la gran tasca que ha realitzat i també a totes les entitats que han participat tot el treball que han fet perquè sense elles aquesta Fira no seria possible. Sense cap dubte podem afirmar que la Setmana Modernista s’ha consolidat a la nostra ciutat».