Home Alcoi Experts de tota Espanya es donen cita en la V Trobada d’Investigadors...

Experts de tota Espanya es donen cita en la V Trobada d’Investigadors en Càncer que acull l’IVAM-CADA d’Alcoi

0
SHARE

Una de les conclusions a les que ha arribat el món sanitari i científic arrel de la pandèmia de la Covid19 és que la investigació és completament fonamental. Sense ella no existirien les vacunes, única eixida pel moment front a un virus que porta ja més d’un any paralitzant el món. Però tot i que el coronavirus ha centrat tota l’atenció des de març del 2020, la resta de patologies també requereixen de l’acció científica per a avançar en les seues cures. Tot a un país com Espanya, en el que la inversió científica es troba molt per davall de la mitjana europea.

Aquest fet fa que cobre major rellevància la convocatòria d’encontres que intercomuniquen als investigadors. Cosa que a Alcoi porta celebrant-se des del 2016, quan fou convocada la I Trobada d’Investigadors en Càncer que en 2021 -i després d’un any sense celebrar-se per la pandèmia- arriba a la seua 5a edició. En ella concorren especialistes en aquesta malaltia vinguts de diferents punts del país, que posen en comú durant dos dies els principals avanços que han aconseguit en la matèria durant els darrers 2 anys.

La trobada funciona amb exposicions en equips de 4 persones, que aborden temes com el càncer de mama, el de pròstata, el colorectal, el de pulmó o el de vejiga. Un format inspirat en el del Trail Solidari Ciutat d’Alcoi, que convoca aquest esdeveniment. Tot a una ciutat que es bolca amb aquesta iniciativa, capaç de reunir a primeres figures de la investigació en càncer a pesar d’eixir d’un ens de caràcter local.

La trobada es celebra a l’IVAM-CADA alcoià i entre estrictes mesures de seguretat per a impedir problemes amb el coronavirus. Ha pogut ser presencial degut a les bones dades de seguiment de la pandèmia al Departament de Salut d’Alcoi.