Home Alcoià Sanitat Universal preveu recuperar el 80% d’atenció presencial en Primària al mes...

Sanitat Universal preveu recuperar el 80% d’atenció presencial en Primària al mes de maig

379
0
SHARE

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha resolt recuperar paulatinemant l’atenció presencial en els centres de salut de la Comunitat Valenciana. L’objectiu, consensuat entre la Direcció General d’Assistència Sanitària i les direccions d’Atenció Primària dels diferents departaments sanitaris, és que s’haja reprès fins al 80% de l’activitat presencial durant el mes de maig en funció de la necessitat d’atenció.

La millora de la situació epidemiològica permet a hores d’ara -tal com va avançar la setmana passada la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló- anar obrint progressivament les agendes presencials per a personal facultatiu, d’Infermeria i Pediatria dels centres de salut. D’aquesta manera, la ciutadania podrà optar entre atenció telefònica o presencial quan necessiti acudir a el primer nivell assistencial -l’Atenció Primària- i sol·licite cita a través de l’APP GVA + Salut, del web de Sanitat, per telèfon al seu centre de salut o en la línia 961.839.000.

La reactivació de l’atenció presencial arriba acompanyada d’altres dues mesures orientades a optimitzar l’assistència, evitar a la ciutadania desplaçaments innecessaris i prevenir massificacions en els centres de salut que comprometin la seguretat de professionals i pacients. Es manté el triatge per a pacients que sol·licitin assistència sense cita prèvia per oferir a cada pacient el servei que requereix el més aviat possible i amb els recursos més adequats a la seva necessitat. L’atenció telefònica es farà servir preferentment per a seguiments o segones visites que no tinguin gravetat.

D’altra banda, s’activen les agendes de taulell per solucionar tasques administratives, sol·licitud d’informes i altres documents, sense necessitat d’arribar a la consulta del metge o de la metgessa de família.