Inici Alcoi Experts debatran a Alcoi en torn a com fer més sostenible la...

Experts debatran a Alcoi en torn a com fer més sostenible la mobilitat urbana

517
0
COMPARTIR

Des dels primers anys de la present dècada, l’Ajuntament d’Alcoi ha apostat fermament per convertir-se en una de les ciutats de referència en quant a la implantació de la ciutat intel·ligent. Això suposa la implantació de les noves tecnologies en la gestió diària d’una localitat que inclús ha arribat a crear una càtedra Smart City per a desenvolupar els paràmetres que la caracteritzen.

Les noves tecnologies són un d’ells, aplicables a tots els indrets de la vida quotidiana. També a la mobilitat, que cada vegada va orientada a prioritzar el pas dels vianants per damunt dels vehicles. Un fet que obliga a posar a l’abast dels veïns mètodes de transport sostenibles i que permeten l’accés a tots els indrets de la ciutat. El proper dilluns 18 de novembre, Alcoi congrega a experts en aquesta matèria amb la jornada ‘Mou-te en verd’.

L’activitat està convocada per la Càtedra Vectalia Mobilitat de la Universitat d’Alacant, pel que l’acte tindrà lloc al saló d’actes de la Cambra de Comerç. Alcoi ha sigut la ciutat elegida degut al seu paper com a una de les abanderades del canvi de model urbà en torn a la idea d’Smart City. A més, la ciutat treballada en el canvi de la flota d’autobusos urbans cap a altres elèctrics i en l’optimització de les línies per a fer el transport públic més sostenible.

La jornada s’articula en torn a diferents ponències centrades, d’una banda, en el medi ambient; i d’altra en els perills derivats del canvi climàtic. La ponència estrela de la jornada correrà a càrrec de Manel Ferri, tècnic de mobilitat de la Diputació de Barcelona. Per a acabar, una taula redona analitzarà tot allò que s’haja parlat durant una jornada que té caràcter gratuït i que busca la sostenibilitat total en transport urbà no sols d’Alcoi, sinó de qualsevol població.