Home Alcoi Turisme i Ajuntament d’Alcoi signen el conveni per a ubicar el CdT...

Turisme i Ajuntament d’Alcoi signen el conveni per a ubicar el CdT d’Interior a l’Illa de Rodes

1020
0
SHARE

Ajuntament d’Alcoi i Generalitat han signat ja el conveni per a activar la creació del primer Centre de Turisme d’Interior alacantí a la ciutat d’Alcoi. El document estableix les atribucions de cada part, corrent a càrrec del Consistori alcoià la redacció del projecte i els estudis de seguretat. Generalitat, per la seua banda, sufragarà els costos de la seua construcció, i de fet ja té consignats 3,5 milions als pressupostos d’enguany per al projecte. L’horitzó és l’any 2022 per a la seua cessió i posada en marxa.

A la Comunitat Valenciana existeixen una sèrie de centres dedicats a la divulgació i la investigació turístiques dels diferents atractius de la regió. La majoria d’ells s’ubiquen a localitats de costa, seguint el model turístic de sol i platja que ha tradicionalment caracteritzat l’aposta promotora del govern autonòmic. Però després de la crisi, el turisme s’ha revelat com un potent al·licient econòmic també a les zones de l’interior valencià. Per això, Generalitat ha començat a apropar els coneguts com a Centres de Turisme (CdT) a poblacions interiors de les tres províncies.

El primer d’aquest centres està sent ubicat a la localitat castellonenca de Morella, d’on és natural el President Ximo Puig. També n’existeix altre a la de València, ubicat a la localitat de Requena. A la província d’Alacant, el Consell es va decidir per fer-ho a Alcoi, una ciutat que ha crescut turísticament durant els darrers anys. A més, la ciutat compta amb instal·lacions a les que ubicar el centre, concretament dins de la coneguda i recentment restaurada Illa de Rodes. El conveni signat aquest 13 de novembre entre Ajuntament i Generalitat regula les condicions amb les que s’executaran els treballs per a la construcció del centre, que ocuparà una part del que pretén ser un parc tecnològic i cultural per a la capital de l’Alcoià.

Tal i com estableix el document signat entre l’Alcalde d’Alcoi Toni Francés, i el Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, serà el Consistori qui duga a terme la redacció del projecte i els estudis de seguretat i salut. Per part de Generalitat, l’ens s’ha fixat 2022 com a data fixa per a aprovar la subvenció amb la que activar la infraestructura. Una vegada equipada, l’Ajuntament cedirà la propietat de l’immoble al Consell. Els pressupostos de la Generalitat per a enguany ja inclouen fins a 3,5 milions d’euros per a activar el CdT d’Interior a Alcoi, tot i que poden ser repartits per diferents anualitats.

Els responsables de les dos administracions han visitat després de signar el conveni les instal·lacions de l’Illa de Rodes. Es tracta d’un projecte que donarà més ressò a l’interior alacantí com a destinació turística. A banda, el centre accelerarà la creació d’empreses i la formació als professionals del sector una vegada estiga actiu.