Inici Alcoià Experts en Formació Professional busquen solucions a l’aplicació de l’FP Dual en...

Experts en Formació Professional busquen solucions a l’aplicació de l’FP Dual en Alcoi

440
0
COMPARTIR

Des de fa ja uns anys, els empresaris de l’interior alacantí -molts d’ells relacionats amb el món de la indústria- venen alertant de la manca de mà d’obra especialitzada. Una situació que pot posar en perill el grau de qualitat amb que treballen les empreses de la zona, i que suposa un dels seus principals valors afegits. I tot a pesar de que existeixen instituts on s’ofereixen disciplines amb una inserció laboral als sectors productius de les comarques de quasi el 100%.

Aquest dimarts 27 de novembre, la ciutat d’Alcoi ha acollit una nova jornada per a avaluar l’estat actual de la Formació Professional, prestant especial atenció a la dual. Aquesta vessant ofereix als alumnes la possibilitat de dur a terme pràctiques en empreses com a part del seu aprenentatge. No obstant, la indústria de l’interior alacantí continua amb els mateixos problemes de mà d’obra.

Representants de la Conselleria d’Educació -inclosos el Secretari Autonòmic d’FP Miguel Soler i el Director General d’Educació i ex regidor alcoià Manolo Gomicia- han participat de la jornada, celebrada a l’IVAM-CADA de la ciutat dels ponts. Tots dos han posat l’accent en la necessitat de reforçar la col·laboració entre els centres formatius i les empreses que aspiren a nodrir-se de la mà d’obra que formen.

Experts pertanyents a instituts de tota la província d’Alacant han posat de relleu les seues experiències per a atraure a estudiants cap a una formació considerada la més propera la món laboral. El principal desafiament per a l’administració com a responsable de l’educació a la regió és assolir millor tant les necessitats de les empreses com dels propis alumnes per a abastir les demandes de tots dos col·lectius.