Home Destacats Fageca i Famorca rebran 1,2M€ del Pla Més Prop de la Diputació...

Fageca i Famorca rebran 1,2M€ del Pla Més Prop de la Diputació amb els que cobrir les seues necessitats

0
SHARE
Responsables de la Diputació d'Alacant durant la seua visita al Comtat.

Els diputats provincials d’Infraestructures i Assistència a Municipis, Javier Gutiérrez; i d’Emergències i Repte Demogràfic, Javier Sendra, han visitat els municipis de Famorca i Fageca, dues localitats de menys de 150 habitants en què la Diputació d’Alacant n’ha compromès més d’1,2 milions d’euros a través dels plans provincials Planifica, Més Prop i Més Esport.

En aquest sentit, Gutiérrez ha destacat que l’aposta de la Diputació pels pobles de menor població és palesa amb la inversió de més d’1,2 milions d’euros, “una ajuda essencial perquè municipis com Famorca o Fageca, amb 45 i 105 habitants respectivament, puguen desenvolupar-se, oferir els serveis necessaris per als seus veïns i comptar així amb eines per atraure nous residents i evitar la despoblació”.

Per part seva, Javier Sendra ha destacat l’esforç especial que en aquesta legislatura s’està realitzant per incrementar els recursos que arriben als ajuntaments, alhora que ha recordat que “sense la col·laboració de la institució provincial, la majoria dels nostres municipis tindrien molt difícil desenvolupar molts projectes”.

Els dos diputats s’han reunit amb l’Alcalde de Famorca, Vicente Ruiz, per rebre l’obra de les noves oficines municipals que acolliran les dependències d’administració i atenció al públic, que compta amb totes les garanties d’accessibilitat i disposa d’un magatzem municipal . El pressupost total de l’actuació ha ascendit a 300.000 euros, dels quals la Diputació dAlacant ha aportat el 95%, i l’Ajuntament la resta.

A través del Pla Planifica, Famorca ha rebut 214.000 euros amb què es reformarà l’edifici per a usos múltiples. A més, gràcies a Més Prop 2022 i 2023, el municipi disposarà de 325.000 euros que s’invertiran en l’adequació d’un magatzem com a garatge; en la creació d’una estació de recàrrega per a vehicles elèctrics; en el reforçament del mur del camí d’accés a la població i la protecció del mateix vial amb la reconstrucció del mur de contenció; en la remodelació del jardí del Parc de Baix; i en la millora de la captació de la font de la Font Nova.

Visita a Fageca

Durant el recorregut pel Comtat, Javier Sendra i Javier Gutiérrez han mantingut també una trobada de treball amb l’Alcalde de Fageca, Ismael Vidal, per a analitzar les obres subvencionades amb ajuts de la Diputació d’Alacant per valor de més de 634.000 euros, procedents de els plans Planifica, Més Prop i Més Esport.

Una de les actuacions visitades ha estat l’ampliació de la Casa de Cultura per a la ubicació d’oficines municipals, un projecte subvencionat gràcies al Pla Planifica que ha comptat amb un pressupost de 100.000 euros. A través del mateix programa inversor, Fageca escometrà la pavimentació del camí Salema-Benimassot i l’ampliació de la vorera existent per a la connexió amb la zona verda municipal del Parc de l’Orm.

També es duran a terme amb ajuts de la institució provincial la creació d’un punt d’informació turística i l’adquisició de mobiliari per a equipament cultural, així com millores a la Casa Consistorial i d’accessibilitat del parc infantil i els vials del nucli antic. Totes aquestes actuacions estan incloses al Pla Més Prop, del qual Fageca rebrà més de 300.000 euros.