Home Destacats Famorca es un dels primers municipis beneficiats per els prèstecs que la...

Famorca es un dels primers municipis beneficiats per els prèstecs que la Diputació d’Alacant atorga als afectats per l’incendi de la Vall d’Ebo

0
SHARE
Municipi de famorca l Font: Ajuntament de Famorca.
Municipi de famorca l Font: Ajuntament de Famorca.

Famorca ha sigurt un dels primers municipis escollits per la Diputació d’Alacant per adjudicar els préstecs per als ajuntaments afectats per l’incendi forestal de la Vall d’Ebo concedits a través de la Caixa de Crèdit Provincial per a Cooperació. El consistori de la localitat és va reunir ahir amb el Consell d’Administració de l’organisme provincial per negociar una ajuda de 22.500 euros.

“Amb aquests préstecs volem dotar de liquiditat els ajuntaments afectats per l’incendi perquè puguen afrontar en millors condicions la reparació dels greus desperfectes”, ha explicat Carlos Mazón, President de la Diputació, qui ha recordat que la Diputació ha acordat incrementar de 100.000 a 300.000 euros l’import màxim de les operacions de crèdit a curt termini.

Entre la bateria de mesures que s’han impulsat també hi ha la concessió, per part del Patronat Costa Blanca, d’un paquet d’ajuts dotat amb un milió d’euros per a la dinamització i promoció de les localitats i el disseny de plans específics per recuperar l’activitat turística. Les subvencions seran fins a 30.000 euros per municipi.

A més, la institució provincial recollirà al seu pressupost de 2023 una partida econòmica de 63.000 euros per ajudar els municipis en la redacció dels plans de prevenció d’incendis forestals i una altra de 150.000 euros per a la convocatòria adreçada a la redacció de projectes de millora de masses forestals. Ambdues partides fins a 1.500.000 euros i 2.000.000 euros, respectivament.