Home Alcoià Fer turisme dins la província: l’aposta de Costa Blanca per al sector...

Fer turisme dins la província: l’aposta de Costa Blanca per al sector durant el desconfinament

948
0
SHARE

Turisme entre localitats de la mateixa província. És la recepta del patronat de turisme Costa Blanca per a ajudar a un sector amb elevat pes al PIB alacantí. Els turistes que arriben enguany a les localitats alacantines no seran, previsiblement estrangers ni provinents d’altres regions espanyoles. Seran veïns de la província, que durant el desconfinament podran acudir a conèixer millor les poblacions alacantines. Costa Blanca ha encetat una campanya per a fer dels alacantins el principal baluard del turisme provincial pel Covid19.

Les activitats econòmiques que suposen desplaçaments o concentració de persones van a ser les que més temps tarden en tornar a una relativa normalitat. Sectors com el del turisme o aquells relacionats amb la cultura i l’oci hauran d’esperar per a programar esdeveniments com abans de l’arribada del coronavirus. Aquest fet, a terres on el turisme aporta un elevat percentatge del PIB, és quasi una tragèdia. Milers de famílies depenen del treball que aporten les visites, ja siga en allotjaments, restaurants o establiments comercials.

Ara que comencen a posar-se en marxa les primeres fases del desconfinament, des dels diferents ens del sector es donen passos per a dinamitzar-lo, tot i els condicionants. És el cas del patronat de turisme Costa Blanca, que vol fer de la limitació de desplaçaments a la mateixa província un punt positiu per a la recuperació del turisme. Per això, ha llançat la campanya ‘Segueix a casa’, amb la que crida als veïns de les poblacions de la província a visitar-ne altres dins d’Alacant. Un dels arguments és que mai és tard per a redescobrir la pròpia terra.

La campanya té una de les seues bases en l’ús de les xarxes socials per a cridar als alacantins a conèixer millor les destinacions de la província. La varietat d’aquestes és un dels principals punts forts de la campanya, que es sustenta en gastronomia, platges, natura o patrimoni. El turisme de proximitat va a ser, previsiblement, una de les poques fonts d’ingressos per a un dels sectors capitals en l’economia provincial durant les dates prèvies a la campanya d’estiu. Aquesta temporada alta estarà marcada per la incertesa respecte a l’arribada de turisme d’altres regions o països, al menys a curt termini.

Costa Blanca ha dedicat esforços durant el confinament a divulgar per xarxes socials les accions promocionals de cada població per a atraure visitants de localitats properes.