Home Cultura Ibi crida als veïns a documentar el confinament per a crear una...

Ibi crida als veïns a documentar el confinament per a crear una base de dades del Covid19

521
0
SHARE

Durant mes i mig de confinament domiciliari hi ha hagut temps per a molt. Moments en família, veure els carrers buits, els comerços tancats, els element de protecció, els apluadiments, les sirenes a les 8 de la vesprada, els passejos dels menuts amb el desconfinament. Tots ells són testimonis d’un moment que ja forma part de la Història de la Humanitat, i que a Ibi vol ser recordat en tots els seus formats.

Per això, l’Ajuntament iberut i l’Arxiu Municipal han convocat a la ciutadania a dcedir tots aquells documents, escrits o gràfics, analògics o digitals, de qualsevol tipus. L’objectiu és crear un arxiu documental del pas del Covid19 per la vila joguetera per a que reste cara al futur. Amb aquesta iniciativa, les generacions que hegen conegut aquesta època podran reviure-la gràcies a les aportacions dels propis veïns.

Qualsevol arxiu pot ser enviat al correu electrònics archivo@ibi.es. Des d’ahí s’encetarà un procés per a adaptar-lo al mode més convenient de conservació com a part del fons documental iberut. Únicament ha de fer-se constar l’autor, el lloc, el títol del document i una xicoteta ressenya del que apareix. Els autors, això sí, cedeixen els seus documents per a que puguen ser divulgats o bé investigats.