Home Alcoi Filaes alcoianes insten a l’ASJ a traslladar els Moros i Cristians definitivament...

Filaes alcoianes insten a l’ASJ a traslladar els Moros i Cristians definitivament a 2021

3428
0
SHARE

La incertesa és un dels condicionants als que s’enfronten els grans actes culturals i d’oci previstos a les diferents poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. La majoria d’elles, davant la impossbilitat de garantir la seguretat sanitària de la població, han optat per traslladar directament els seus principals actes festers al 2021. Una decisió que han pres a totes les localitats de la muntanya a excepció d’Alcoi i Cocentaina -on hi ha prevista una reunió per a prendre una decisió de forma imminent-.

A la ciutat dels ponts encara no es descarta que la situació sanitària permeta dur a terme els actes de la Trilogia una vegada passat l’estiu. Però es tracta d’una intenció que depèn de l’evolució de la pandèmia de coronavirus, que pot estar sotmesa a futurs rebrots amb l’arribada de les estacions fredes. És per això pel que algunes filaes han fet arribar a l’Associació Sant Jordi (ASJ) la suea posició a aquest respecte.

tvA ha tingut accés a un dels documents remesos a l’ens encarregat d’organitzar els Moros i Cristians més coneguts del món. Es tracta de la carta que la Filà Chano ha enviat al Casal de Sant Jordi, i en la que mostra la seua inquietud per la possibilitat de celebrar les Festes encara enguany. Un fet que consideren sense sentit, en trobar-se els hipotètics festejos fora del seu context habitual. La filà cita altres festes d’Interès Turístic Internacional per a instar a l’ASJ a ajornar al proper any els festejos de forma definitiva. Una decisió que encara està en l’aire al sí del principal ens fester alcoià.