Home Alcoi Finalitzen els treballs de reforma dels habitatges al Grup Sant Jordi d’Alcoi

Finalitzen els treballs de reforma dels habitatges al Grup Sant Jordi d’Alcoi

0
SHARE

Ja han acabat les obres de l’última fase del grup d’habitatges Sant Jordi a la ciutat d’Alcoi. Aquestes actuacions han suposat la millora d’un total de 20 habitatges situats al carrer Entença 3 i 5, i Espronceda número 3, al barri de l’Eixample de la ciutat. La primera fase va consistir en la rehabilitació de l’interior dels habitatges, i en la segona fase s’ha actuat en les façanes, cobertes i elements exteriors.

L’actuació d’aquesta primera fase va solucionar les humitats en els entresòls, l’estat de les cobertes i instal·lacions interiors i va consolidar el paviment de les plantes baixes. També es va actuar als patis dels tres immobles objecte de l’obra.

Maria Baca, Regidora d’Habitatge alcoiana, ha destacat la finalització del projecte pendent des de 2011: “Una vegada més, aquest govern ha donat solució a un problema heretat del Partit Popular, un problema que afectava a més a més a 20 famílies de la nostra ciutat en un dels béns més necessaris per a qualsevol persona, el seu habitatge. Vull donar les gràcies als propietaris per la paciència que han tingut amb tants anys d’espera i que finalment han vist finalitzada una actuació molts anys després del seu anunci”, ha afirmat l’edil.

Les obres a l’interior dels habitatges s’acabaven a principis de l’any 2019, millorant el termini d’execució previst en quatre mesos, i els veïns van poder rebre les claus dels seus habitatges al mes de març del passat any, ocupant els pisos encara que quedava pendent la segona part de les obres que afectaven la part exterior de l’edifici.

La segona fase va eixir ix amb un preu de licitació de 131.340,21 euros i va ser adjudicada per 130.995 a Cantó Obras S.L.U. Les obres han consistit en la rehabilitació de les cobertes i façanes i ha donat una solució definitiva a una obra que tindrà un cost total, finançat per la Generalitat Valenciana, de més de 500.000 euros.

Cal recordar que la Generalitat va començar la rehabilitació en 2011 però, un any després, l’empresa que les estava executant les va paralitzar perquè no havia cobrat en tot l’any, la qual cosa va suposar que el projecte no es materialitzara íntegrament.

Amb l’arribada d’un nou govern a la Generalitat en 2015, es van reprendre les negociacions entre l’Ajuntament i la Generalitat per donar una solució als propietaris d’aquests habitatges. Totes dues parts signaven un conveni el juliol de 2018 i a la tardor s’inicien les obres de la primera fase amb un cost d’adjudicació de 354.058, 57 euros. Al cost de les obres cal afegir el de redacció del projecte de les dues fases que va ser de 41.019 euros.