Home Alcoi Mostres d’homofòbia a Ibi en plena celebració de l’Orgull LGTBI, limitada pel...

Mostres d’homofòbia a Ibi en plena celebració de l’Orgull LGTBI, limitada pel coronavirus

837
0
SHARE

Aquest passat cap de setmana, la major part de les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han celebrat el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. Una defemèride que visibilitza la lluita per la igualtat de drets de les persones amb diverses tendències sexuals. La celebració ha estat empanyada per la prohibició per als ajuntaments de lluir la bandera multicolor que identifica la lluita per la llibertat i la diversitat sexuals, cosa que no tots han complert.

No obstant, els intents d’aquests col·lectius per aconseguir els mateixos drets de qualsevol persona, independentment de les preferències sexuals de cadascú, s’han trobat a la muntanya alacantina amb actuacions homòfobes. Ha ocorregut a Ibi, on un mural de l’artista local Fefeto ha sigut esborrat i canviat per missatges homòfobs. L’obra mostrava un bes entre dos dos dones com a símbol de que estimar no deu estar limitat pel sexe o la identitat d’una determinada persona.

Un grup de joves de la localitat ha donat resposta a aquesta acció homòfoba ubicant missatges en ares de la llibertat per a estimar i la bandera multicolor que simbolitza aquesta lluita.

Actes reivindicatius

Per altra banda, la ciutat d’Alcoi ha acollit aquest diumenge 28 l’habitual concentració per a visibilitzar la lluita pels drets del col·lectiu LGTBI. Ha sigut a la Bandeja i amb el distanciament social com a mesura de prevenció contra la Covid19. Mentre, a Onil s’han dut a terme xerrades i presentacions a un Palau del Marquès de Dos Aigües decorat amb els colors de la bandera LGTBI. Moltes poblacions tenien previstos actes més festius i d’oci per a commemorar l’efemèride, que han hagut de ser cancel·lats per la pandèmia.