Home Alfafara Fins a 13 poetes de parla valenciana i catalana es donen cita...

Fins a 13 poetes de parla valenciana i catalana es donen cita aquest dissabte 9 a Alfafara en la 2a Festa de la Poesia de la Mariola

0
SHARE
Assistents a la I Festa de la Poesia de la Mariola.

Divendres passat va tindre lloc a Alfafara la presentació de la 2a Festa de la Poesia de la Mariola, el tret de sortida de la festa que se celebrarà al mateix poble aquest dissabte, 9 de desembre. La segona edició de la Festa de la Poesia de la Mariola, que va nàixer amb l’objectiu de generar un nou espai de trobada entre poetes i lectors allunyat dels grans nuclis culturals, reunirà enguany a 13 poetes en un cartell majoritàriament femení i amb presència de veus de tot el domini lingüístic, amb poetes valencians però també de Manlleu, Valls i Eivissa.

Tot això, en un ambient festiu i desenfadat, seguint la filosofia d’aquest esdeveniment, que, lluny de situar la poesia com a una cosa elitista, seriosa i difícil, convida els assistents a gaudir dels millors versos mentre fa un vermut al sol de l’hivern, passegen pel poble o prenen una xocolata calenta amb fartons.

A la presentació es va donar a conéixer el programa d’aquesta segona edició de la festa, que pretén arribar a un públic més divers i consolidar aquest festival com a un esdeveniment cultural de referència de les Comarques Centrals Valencianes.

Actes literaris

Entre els actes més literaris podem trobar un ‘Vermut de novetats’ en què els poetes Vicent Berenguer, Esther Climent i Víctor Benavides ens presentaran els últims llibres que han publicat. Un ‘Café tocat de versos’, a càrrec de les poetes Judith Sanz i M. Rosa Sabater; l’acte ‘Berenar pa amb poemes’, en què set poetes joves provinents de tot el domini lingüístic -Raquel Santanera, Mireia Casanyes, Jèssica Ferrer, Andreu Blai Fernández-Serrano, Carme Alegre, Víctor Benavides i Alba Blanquer- recitaran els seus versos.

Enguany l’homenatge va dirigit a Teresa Pascual, referent no només en el camp de les lletres sinó també en el de l’activisme cultural, a qui se li dedica la festa enguany, amb una lloa a càrrec de la investigadora Rosa M. Belda. A continuació tindrà lloc l’espectacle poètic que oferirà la companyia eivissenca ‘Ses Honorables Virtuts Il·lògiques’.

Pel que fa a la part més festiva, els assistents podran gaudir de dinar i sopar popular -amb inscripció prèvia-, una ruta literària pel poble, un micro obert de poesia, i música en directe i punxadiscos a la nit -The Ubangi Stomp i DJ Xúquer-. El públic familiar també està convidat a participar de la festa, ja que, al matí, hi haurà un contacontes a càrrec d’Almudena Francés.

Mantenir l’èxit de la primera edició

Després de l’èxit de la primera Festa de la Poesia de la Mariola, en aquesta edició l’Assemblea de Joves de la Serra Mariola i Acontratemps Música i Cultura -entitats organitzadores- compten amb el suport de la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat d’Escola Valenciana, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, l’Ajuntament d’Alfafara -que cedeix els espais- i Edicions del Buc, a més d’empreses i particulars de la zona, que fan possible que la festa continue creixent amb les seues aportacions i donatius.

A la presentació, en què no va quedar ni una cadira buida, Ismael Sempere, poeta alfafarenc i coordinador de la festa, va proposar als assistents que també hi aportaren el seu granet d’arena simplement assistint-hi i participant d’algun dels actes.Igualment, va animar a veïns i visitants a llegir, a llegir poesia, a llegir als poetes convidats a aquesta 2a Festa de la Poesia de la Mariola i, sobretot, a llegir a la poeta homenatjada, Teresa Pascual.