Home Alcoi Els alcoians poden elegir entre les 35 propostes viables dels Pressupostos Participatius...

Els alcoians poden elegir entre les 35 propostes viables dels Pressupostos Participatius fins el 12 de desembre

0
SHARE
Propostes a elegir en els Pressupostos Participatius de 2024 a Alcoi.

El procés de votació dels pressupostos participatius 2024 ha començat aquest dilluns 4 de desembre a les 12 hores a la ciutat d’Alcoi. Finalitzarà el diumenge 12 desembre a les 23.59 hores. Els resultats s’anunciaran abans del 31 de desembre.

Pel que fa a les propostes que es faran, no hi ha un nombre de propostes concret; cada proposta té un cost aproximat i en aquest procés se seleccionaran les propostes més votades fins arribar als 320.000 euros consignats per a inversions i 80.000 euros consignats per a despesa corrent.

Les propostes han passat per la valoració tècnica, administrativa i econòmica per part del personal tècnic dels diferents departaments de l’Ajuntament, així com han hagut de complir amb els 8 criteris de viabilitat. En total han superat aquestes valoracions 28 propostes d’inversió i 7 de despesa corrent. En les votacions es podrà votar un màxim de 5 propostes i dins d’aquestes, com a màxim 3 d’inversió.

La ciutadania decideix

Els Pressupostos Participatius són un mecanisme de participació i gestió del municipi, mitjançant un procés democràtic en el qual la ciutadania decideix de manera directa a què es destina una part del pressupost municipal. Tenen com a objectiu principal la participació directa de la ciutadania en aquest procés, amb la finalitat d’establir les seues demandes i preocupacions principals en matèria d’inversió i despesa corrent i incloure-les en el pressupost anual de l’any següent.

La quantitat destinada en els Pressupostos Participatius és de 400.000 €, dels quals 320.000 € van destinats a propostes d’inversió i 80.000 € a propostes de despesa corrent en béns i serveis -projectes de sensibilització, activitats-.

La Regidora de Participació, Aroa Mira, ha animat a participar a la ciutadania: “Ha arribat el moment que la gent puga expressar la seua opinió i decidir que proposades són prioritàries per a dur a terme. Gràcies a aquestes votacions destinarem una part del pressupost municipal per a complir amb l’elecció directa de la ciutadania. Ací tenim una mostra més de com aquest govern escolta a la gent”.

Llocs on votar

Des de 2014 s’han aprovat un total de 76 propostes, de les quals 66 estan finalitzades, 7 estan en procés i únicament 3 encara no han començat per diferents motius. Les dos últimes que han acabat han estat la restauració de la Torre-Portal de Cocentaina i la instal·lació del vídeo-marcador en El Collao.

Les votacions es podran fer en línia en l’enllaç que s’habilitarà i al que podreu accedir a través de la pàgina Alcoiparticipa, o en les urnes que estan situades en diferents punts repartits per tot el casc urbà alcoià. Entre ells es troben totes les infraestructures de servei públic gestionades per l’Ajuntament, com els centres de majors, els diferents departaments municipals o les biblioteques públiques.