Home Alcoi Formació en pistoles elèctriques per a 50 agents de la Policia Local...

Formació en pistoles elèctriques per a 50 agents de la Policia Local d’Alcoi

406
0
SHARE

Els agents de la Policia Local d’Alcoi estan realitzant un curs de formació per a la utilització de les quatre pistoles marca ‘Taser’ que la Regidoria de Seguretat va adquirir per a la defensa i protecció dels agents del cos local en casos extrems. La formació s’ha dividit en dues setmanes perquè tots els torns d’agents puguen accedir a ella sense problemes. En total, consta de 8 hores de duració on un instructor explica i forma als assistents a través d’un vídeo, amb demostracions presencials i amb pràctiques d’ús de l’aparell.

Amb l’adquisició d’aquests quatre dispositius, la Regidoria de Seguretat va complir amb el compromís adquirit amb els sindicats per a dotar al cos local del material adequat per a la seua feina. També es va assegurar que una vegada estigueren els nous dispositius, tots els agents realitzarien una formació per a fer un ús adequat d’un material que evita mals majors als agents en situacions d’especial gravetat i quan la reducció dels delinqüents amb altres elements no és possible. Les ‘Taser’ són una alternativa intermèdia entre la utilització de la porra i l’arma de foc en casos greus, reduint-les possibles lesions dels agents durant la seua feina.

El Regidor de Seguretat, Raül Llopis, ha explicat que “tal com vam dir, i després de complir el nostre compromís d’adquirir material de protecció amb la compra, entre altres equips, de quatre pistoles de la marca Taser, ja estem formant a tot el personal de la Policia Local en un ús adequat d’aqueustes. La formació es realitza a prop de 50 persones durant dues setmanes per arribar a tots els torns i permetre que aquells que ens protegeixen coneguen de primera mà com i de quina manera s’han d’utilitzar les Taser”.