Home Alcoià Gaianes abandona la MAC degut a les divergències internes entre els seus...

Gaianes abandona la MAC degut a les divergències internes entre els seus dirigents i els representants de la població

1027
0
SHARE

La Macomunitat de l’Alcoià-Comtat (MAC) s’ha quedat amb un menys dels seus membres després de que la localitat de Gaianes haja anunciat que abandona l’ens supramuncipal de la muntanya alacantina. Així ho ha anunciat l’Alcalde de la localitat del Comtat en un comunicat emès per la lformació a la que pertany: Compromís. Els enfrontaments entre aquesta formació i el PSPV -que dirigeix a hores d’ara l’ens- han sigut relativament continus des de la renovació de la presidència al setembre de 2019.

Agustí Martínez, Alcalde de Gaianes, ha criticat la que considera una reducció de la utilitat de la MAC a l’hora de donar resposta als problemes de les poblacions menys habitades de l’interior alacantí. Inclús ha arribat a afirmar que aquestes localitats aporten més del que després reben en concepte de serveis que complementen les àrees on no poden arribar els consistoris més menuts. Cosa que, afegida a la manca de consens en les decisions de l’òrgan ha precipitat l’eixida de Gaianes de la MAC, afirmen des del Consistori gaianer.

Però Martínez no s’ha quedat ahí, i inclús ha acusat a la direcció de l’ens d’enxufar a dit a persones afins, de perpetrar maniobres obscures per a tombar iniciatives mancomunades o també de retribucions per “favors” al president de l’ens, l’Alcalde de Gorga Blas Calbo. Gaianes -afirma Martínez- vol pertànyer a la MAC i aspira a torna a ella, però no ho farà en les actuals condicions de gestió.