Home Alcoià Gelaters artesans de la muntanya alacantina opten a elaborar el millor gelat...

Gelaters artesans de la muntanya alacantina opten a elaborar el millor gelat de torró en un concurs que convoca Xixona

249
0
SHARE
Representants municipals de Xixona presenten la Mostra del Torró Artesà xixonenc d'aquest proper cap de setmana.

La localitat de Xixona és coneguda com ‘el lloc més dolç del món’ gràcies a la seua història lligada a la producció de torró. Aquest productes és una de les estreles cada vegada que s’apropa el Nadal, encara que la seua producció ha anata adaptant-se per a desestacionalitzar el seu consum. Així, l’ús del torró s’ha barrejat amb altre dels productes típics de la població, com són els gelats i la pròpia gastronomia.

Prova de la diversitat de productes on el torró pot tindre un paper important és la convocatòria del concurs per a trobar el millor gelater artesà en torn al torró de Xixona. Un concurs que es celebrarà el proper dissabte 5 de novembre en el marc de les celebracions pel Dia Mundial del Torró -que es vol instaurar per a cada 7 de novembre-. Aquesta celebració, tot i que no es troba en el calendari d’esdeveniments anuals de l’ONU, és uns dels cavalls de batalla de l’Ajuntament xixonenc a l’hora de reconèixer mundialment el seu producte estrela.

La convocatòria del concurs ha atret a fins a 7 gelaters artesans de diferents punts de la geografia espanyola. Entre ells es troben dos que duen a terme la seua tasca a localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. És el cas de Gonzalo Juan, gelater d’Onil i que serà un dels tres artesans alacantins que participaran en el concurs junt amb altres provinents d’Andalusia o Múrcia.

Tots ells opten a un premi valorat en mil euros per a disputar-se el guardó de millor gelat artesà elaborat amb torró de Xixona. Durant tot el cap de setmana, la localitat torronera prepara activitats per a conèixer millor el seu producte estrela. En ella existeixen diverses fàbriques dedicades a produir aquest producte, així com el Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida Torró de Xixona i la Associació Nacional de Gelaters Artesans (Anhcea).