Home Alcoià Generalitat anuncia sancions per a impedir la competència deslleial del tèxtil asiàtic...

Generalitat anuncia sancions per a impedir la competència deslleial del tèxtil asiàtic a la Comunitat

0
SHARE

La Fira Internacional del tèxtil de Frankfurt, Heimtextil, és la primera que se celebra en l’any, a banda de la més important del món per a aquest ram.

Espanya és el tercer país més representat en ella amb unes 90 empreses, 60 de les quals operen des de la Comunitat Valenciana. A la regió, la major concentració tèxtil es produeix a les Comarques Centrals Valencianes, i de fet les comarques de la Vall d’Albaida, l’Alcoià i el Comtat aporten el gros de la representació del tèxtil valencià al certamen.

Tots ells han estat hui acompanyats per una representació de la Generalitat Valenciana encapçalada pel seu president, Carlos Mazón, i per la consellera Núria Montes. L’administració autonòmica, de fet, han dut a terme un anunci rellevant respecte al tèxtil. I és que les empreses del sector tindran més fàcil competir en igualtat de condicions amb els tèxtils provinents d’Àsia. Tot degut a que la Generalitat endurirà els requisits i controls destinats a comprovar el compliment de les normatives de seguretat, cosa que sempre fan les mercantils valencianes. Una notícia que ha sigut molt ben rebuda pels empresaris.

Però la principal motivació de les empreses tèxtils valencianes a l’hora d’assistir a Heimtextil és presentar les seues novetats per al nou exercici. Nous teixits, nous colors i nous dissenys desenvolupats sota un paràmetre fonamental, com és la sostenibilitat. I tot amb un ull posat en continuar obrint nous mercats i ampliant la cartera de clients.

Heimtextil estarà activa fins la jornada de divendres 12 de gener en el que suposa un maratonià esforç per als expositors que, això sí, dona els seus rèdits.