Home Alcoi Generalitat aporta un milió a Alcoi per crear el carril bici urbà...

Generalitat aporta un milió a Alcoi per crear el carril bici urbà i recuperar patrimoni industrial

717
0
SHARE

Alcoi rebrà del Consell, i gràcies als fons FEDER, ajudes per valor d’un milió d’euros, confirmant la tendència a un major suport per part de l’administració regional cap a la ciutat dels ponts. Amb aquesta suma, que suposa la meitat de la inversió necessària, la ciutat dels ponts construirà un carril bici que travesse i vertebre la ciutat de forma sostenible, i rehabilitarà la zona de primeres aigües al Molinar per a ubicar en ella un centre d’interpretació del patrimoni industrial.

Desenvolupar projectes que milloren l’estat d’una determinada localitat no sempre és possible per a les administracions més properes al ciutadà: els ajuntaments. Per això, la immensa majoria d’ells han d’optar a ajudes i subvencions per part d’administracions superiors a l’hora de dur endavant treballs que tenen un elevat cost econòmic per a les arques municipals. Això no significa que les ajudes financen la totalitat dels treballs, però al menys fan que els ajuntaments no hagen d’afrontar el pagament de la totalitat dels mateixos.

Així ha ocorregut amb dos dels projectes més ambiciosos en matèria de transport sostenible i recuperació del patrimoni a la ciutat d’Alcoi. En aquest cas, serà la Generalitat Valenciana, mitjançant fons comunitaris de desenvolupament, qui aporte vora un milió d’euros per a projectes proposats per l’Ajuntament d’Alcoi. La realitat en aquest sentit ha variat molt en els darrers anys, quan la capital alcoiana ha vist augmentades aquestes ajudes per part del Consell, dins de la línia marcada pel govern del Botànic a l’hora d’apostar pel municipalisme.

Les ajudes per part de la Generalitat suposen aproximadament la meitat dels fons necessaris per a desenvolupar els dos projectes presentats per l’Ajuntament alcoià. D’una banda, la construcció d’un carril bici que travessarà la ciutat comunicant diversos barris; i d’altra, la recuperació de la zona de primeres aigües al Molinar, on s’instal·larà un centre d’interpretació del patrimoni industrial. Els dos formen part de l’aposta municipal per la sostenibilitat en la mobilitat urbana i per la dinamització econòmica a través del turisme. Tots dos es troben a dia de hui en fase de redacció.

Aquestes subvencions abasteixen més de 180 projectes al llarg de tota la regió, amb una dotació total del vora 47 milions, dels quals Generalitat n’aporta 20 i la resta els fons comunitaris FEDER.