Home Destacats Generalitat atorga 300.000 euros per a complementar les ajudes contra el coronavirus...

Generalitat atorga 300.000 euros per a complementar les ajudes contra el coronavirus a Ibi

0
SHARE

L’Ajuntament d’Ibi, com els de la immensa majoria de poblacions de l’interior alacantí, ha realitzat un esforç econòmic per a destinar fons municipals a ajudar en la lluita contra la Covid19. Eixos fons, xifrats en torn a 500.000 euros a la vila joguetera, s’orienten a l’adquisició d’elements de protecció individual (EPI’s) contra el virus, targetes per a fomentar el consum al comerç local i ajudes a autònoms i persones en risc d’exclusió social per la situació de pandèmia.

Ara, segons ha traslladat el PSPV iberut en un comunicat, el Consistori de la localitat ha rebut fins a 300.000 euros per part de la Generalitat Valenciana. Eixa xifra anirà orientada a contribuir en l’esforç de l’Ajuntament d’Ibi per a pal·liar els efectes de la crisi sanitària, econòmica i social derivada del coronavirus a la població. De fet, l’ajuda del Consell supera la meitat de la despesa que havia destinat a tal efecte l’administració iberuda.

Aquest fet, segons els socialistes, pot permetra al Consistori dur a terme altres accions per a lluitar contra el virus i protegir a la població. Una possibilitat que es veu accentuada degut a la reducció de despesa en organització d’esdeveniments i festes previstes en 2020 a Ibi, i que no s’han dut a terme. Tots eixos fons podrien ser destinats a diferents accions contra la Covid19, entre les que el principal partit de l’oposició a la vila joguetera ubica l’adquisició de dispositius per a purificar l’aire als centres educatius locals, o la proliferació d’ajudes per als afectats per ERTO’s o al comerç i hostaleria de la localitat.