Home Castalla Generalitat cedeix a Castalla les competències per a construir un centre de...

Generalitat cedeix a Castalla les competències per a construir un centre de dia per a persones amb diversitat funcional

878
0
SHARE

La ciutat de Castalla, i per derivació la sub comarca de la Foia, es troba a l’espera de que la Generalitat Valenciana done llum verda al projecte per a dotar-la d’una de les infraestructures que requereix des de fa anys. Cap de les localitats de la zona gaudeix de suficients instal·lacions per a donar cobertura a col·lectius poblacionals com el d’aquelles persones que pateixen diversitat funcional. Ja en 2021, la Conselleria de Polítiques Inclusives es va comprometre a finançar el projecte per a construir tant un centre de dia per a aquest col·lectiu com una residència de majors.

A hores d’ara i després del canvi de govern, l’actual Consell encara no s’ha compromès a tirar endavant els dos projectes. Però sí s’ha avançat en un d’ells gràcies a la cessió de competències fet per l’administració regional a l’Ajuntament de Castalla. Serà el Consistori castellut qui redactarà i licitarà el projecte per a que la seua construcció comence com més aviat millor. Ho farà amb el finançament de la Generalitat per a una infraestructura en a que es preveu invertir prop d’1,5M€. L’objectiu és accelerar al màxim la posada en marxa de la infraestructura.

Més places de les inicialment previstes

L’Ajuntament de Castalla ja va oferir a Polítiques Inclusives els terrenys municipals sobre els que ubicar el Centre de Dia en plena zona educativa del municipi. Sobre ells es construirà, previsiblement, una infraestructura amb capacitat per a uns 40 usuaris i dotat amb els equipaments necessaris per a fer front a la seua atenció. Tot i això, la intenció municipal és incrementar la capacitat fins a les 60 places per a donar cobertura no sols a Castalla, sinó també a les localitats del voltant. Inicialment, el Consistori castellut preveu traure a concurs el projecte en el primer trimestre d’any per a tindre-lo executat a mitjans de 2025.

Fins ara, a totes les localitats de la Foia de Castalla, l’atenció a persones amb diversitat funcional es du a terme gràcies a la tasca altruista de persones i associacions que es fan càrrec dels usuaris gràcies a subvencions i donacions.