Home Destacats Generalitat desbloqueja la construcció d’1 milió de m2 de sòl industrial al...

Generalitat desbloqueja la construcció d’1 milió de m2 de sòl industrial al polígon NPI-5 d’Ibi

0
SHARE

Després d’un llarg periple, Ibi podrà començar a construir en breu la primera de les 3 fases del nou polígon NPI-5. Es tracta de la principal aposta municipal en matèria econòmica i que ja acumulava anys de retard per problemes burocràtics. Seran 300.000 m2 de sòl industrial amb els que abastir la demanda existent a la localitat, ja siga amb noves empreses o amb l’ampliació de les actuals. Restaran encara 2 fases més.

A dia de hui, les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla compten amb la tercera major superfície industrial de tota la província d’Alacant. Es troba a Ibi, una població que suposa el major pol de concentració industrial de la muntanya alacantina amb milions de metres quadrats de polígons. Però, a més, Ibi té més superfície per a construir àrees industrials amb les que satisfer la demanda d’empreses locals i foranes que necessiten instal·lacions. Cosa que es farà a la zona NPI-5, que porta anys bloquejada per tràmits burocràtics que ara han sigut desbloquejats per la Conselleria de Política Territorial.

Ha sigut després de múltiples negociacions entre la Regidoria d’Urbanisme iberuda, la Generalitat i el govern central i també de modificacions en l’expedient. Entre elles, la possibilitat de que el nou polígon, just al costat de l’autovia, siga creat en 3 fases diferents. La primera d’elles és la que es posarà en marxa gràcies a la llum verda atorgada pel Consell al projecte. Es tracta de crear amb ella 300.000 m2 de sòl industrial en els que ubicar a les múltiples empreses que el demanden a la població.

La creació del nou polígon a Ibi és una de les principals apostes en matèria econòmica i d’ocupació per a l’Ajuntament. Un projecte que, a més, farà que Ibi done un salt en quant a la creació i possessió de sòl industrial. Tant és així que a tota la Comunitat és l’única localitat que pot construir polígons d’aquest tamany. Les noves empreses que podrà acollir la vila joguetera durant els propers anys gràcies a la creació de més àrees industrials poden beneficiar substancialment la creació d’ocupació a una localitat que registra un menor índex d’atur que les que l’envolten.

A la creació del nou polígon s’afegeixen les millors dutes a terme durant els darrers exercicis a les zones industrials de la localitat. Gràcies als plans de millora de la Conselleria d’Economia sostenible han sigut més de 4 milions d’euros els que s’han invertit als polígons iberuts. Tot a una localitat que forma part de l’eix industrial de les comarques centrals valencianes junt a Ontinyent i Alcoi, i que treballa per a perfilar com han de ser els polígons del futur dins la Plataforma per la Reindustrialització.