Home Alcoià Generalitat destinarà en 2023 prop de 4,5M€ per a millorar i ampliar...

Generalitat destinarà en 2023 prop de 4,5M€ per a millorar i ampliar instal·lacions sanitàries a la muntanya

482
0
SHARE
Imatge d'arxiu de l'Hospital Verge dels Lliris, que rebrà inversions dels pressupostos de la Generalitat en 2023.

El Govern del Botànic es troba en fase de presentació dels pressupostos cara a la seua previsible aprovació en les Corts Valencianes. El document està sent presentat pels consellers i el propi President de la Generalitat Valenciana per tot el territori autonòmic i aquest dimarts 15 de novembre ha sigut el torn d’Alacant. El Consell preveu destinar més de 1.530M€ a les localitats alacantines durant el proper exercici.

Una de les principals novetats del pressupost per a l’any vinent adreçat a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla fa referència al capítol d’inversions. Aquestes han crescut fins als 620M€ a terres alacantines, xifra que suposa un 40% de les inversions totals que preveu dur a terme Generalitat durant el proper exercici a tota la regió. La major part d’aquesta inversió va destinada a la construcció i ampliació tant de centres educatius com sanitaris.

En l’àmbit sanitari, la inversió concreta per al Departament de Salut d’Alcoi -que abasta tota la muntanya alacantina- ascendeix a 4,46M€. Una quantitat amb la que es preveu ampliar l’Hospital Verge dels Lliris per valor d’1M€, i que arribarà resin complert el seu mig segle d’història. Suma a la que cal afegir altres 459.000€ per a construir un aparcament en el principal centre sanitari de l’interior alacantí. A més, el Centre de Salut La Bassa de la ciutat dels ponts rebrà 2M€ per a la seua ampliació.

Altres poblacions de la zona també rebran inversions en matèria d’infraestructures sanitàries el proper any -sempre i quant els comptes de l’ens autonòmic isquen aprovats-. Seran dos en concret. És el cas del d’Onil, que patirà treballs d’ampliació per valor de 400.000€. El pressupost reserva altres 600.000€ per a la construcció d’un nou centre de salut a Castalla.

Cultura i instituts tecnològics

El document que preveu presentar el Botànic inclou inversions en altres àrees a la muntanya alacantina, incloses les de cultura i investigació. D’aquesta forma, infraestructures com el Teatre Principal d’Alcoi rebran 2M€ amb els que rehabilitar-lo. El pressupost també preveu donar suport econòmic als dos instituts tecnològics amb base a l’interior alacantí: AIJU a Ibi i AITEX a Alcoi.

Tot en uns pressupostos que des de la Generalitat qualifiquen com “els millors de la història per a Alacant”, en paraules del Conseller d’Hisenda, Arcadi España. El document també té intenció de consolidar les ajudes a pimes i autònoms, així com la lluita contra la inflació i la preservació les condicions laborals.

Tots aquests ítems han portat a España afirmar que “amb aquests comptes volem donar resposta a les necessitats d’empreses, persones autònomes i famílies per avançar en la solució a tres problemes que ens afecten com a societat i, especialment, a la província: l’emergència climàtica, l’ocupació i reforçar l’estat del benestar“.