Home Benimarfull Generalitat es compromet a accelerar la construcció de la Ronda Nord que...

Generalitat es compromet a accelerar la construcció de la Ronda Nord que alliberarà de trànsit a Benimarfull

156
0
SHARE
La CV-700 al seu pas per Benimarfull.

La Consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha destacat que la Generalitat “garanteix l’impuls i la màxima celeritat a l’execució de la futura ronda nord de Benimarfull”, una infraestructura que substituirà l’actual travessia de la CV-700 que passa per aquesta localitat del Comtat.

Així s’ha expressat durant la presentació del projecte, que s’ha fet aquest passat dissabte a l’ajuntament del municipi. Pradas ha manifestat que “aquest Consell complirà amb una petició històrica sobre la qual hi ha hagut moltes promeses, però sobre la qual mai no es va arribar a redactar el projecte de construcció”. En aquesta línia, ha assenyalat que “el projecte pretén alliberar l’actual travessia del trànsit i així solucionar els problemes de seguretat viària i la resta de les molèsties als veïns”.

La consellera ha recordat que a l’actual tram de 780 metres que creua la població estan situats serveis i comerços com ara la farmàcia, el forn, el bar o el centre cultural. A més, hi ha un segment on la calzada és tan estreta que només disposa d’un carril, amb pas alternatiu de vehicles regulat per semàfors.

Segons dades del 2022, el trànsit mitjà d’aquesta travessia és de 2.835 vehicles al dia, el 3,5% dels quals són de trànsit pesant. “Tot això –ha dit la consellera– és una font de molèsties i cingles que, amb la nova ronda, passaran a la història”. En aquest sentit, “amb la futura infraestructura de Benimarfull guanyem tots en comoditat, seguretat i mobilitat: i tot això són sinònims d’oportunitat per millorar el nostre dia a dia gràcies a una infraestructura fiable, moderna i sostenible”, ha detallat Salomé Pradas.

El projecte que s’està dissenyant preveu una carretera convencional, amb un carril per sentit de circulació, vorals i interseccions tipus glorieta. Tindrà una longitud d’1,5 quilòmetres i creuarà el barranc del poble, el barranc de Parets i la via pecuària sendera del Molló, també anomenada camí del Cementeri.

Fases del projecte

Actualment, la Conselleria de Medi Ambient està preparant el projecte bàsic i l’estudi d’impacte ambiental per procedir a la informació pública, la qual cosa es durà a terme en aquest primer semestre de 2024. Després d’estudiar i resoldre les al·legacions es sol·licitarà la declaració d’impacte ambiental (DIA). Una vegada obtinguda, es redactarà el projecte de construcció, es procedirà a l’expropiació dels terrenys i a la licitació de les obres.