Home Cocentaina Tres documentals centrats en la dona clausuren tot un mes d’activitats pel...

Tres documentals centrats en la dona clausuren tot un mes d’activitats pel 8M a Cocentaina

146
0
SHARE
Cartell d'una de les projeccions amb que Cocentaina tanca la programació pel 8M.

Després d’un mes de març intens, en el qual Cocentaina ha celebrat diverses activitats per a celebrar el 8M, Dia Internacional de les Dones, arriba el moment de la clausura amb la projecció de 3 documentals. Tots 3 tindran lloc aquest dijous 21 de març al Centre Cultural El Teular, començant per ‘Ponte en su piel’ a les 13 hores. A la vesprada, a les 18.30h, li arriba el torn a dues pel·lícules dirigides per Mabel Lozano, qui, a més a més, assistirà per a presentar-les i, en acabar, farà un col·loqui amb el públic assistent.

La primera d’aquestes pel·lícules, ‘Ava’, va guanyar un Goya al Millor Curtmetratge Documental en l’edició del 2024 i ens conta la història d’una adolescent que és captada per una xarxa de tràfic de blanques. A més a més, Lozano presentarà la seua darrera producció, ‘Sexplotación’, en la qual tracta la indústria del sexe des d’una nova perspectiva, posant el punt d’atenció sobre les seues víctimes.

Paula Sánchez, Regidora d’Igualtat, ha assegurat que “els 3 documentals ens conviden a reflexionar sobre diverses situacions de violència i discriminació que les dones continuen patint a hores d’ara. D’altra banda, tot i que aquesta activitat posa punt final a la celebració del 8M, cal recordar que el Dia de la Dona ha de celebrar-se cada dia i ha de ser un compromís de la societat. Entre totes i tots, estic segura, contribuirem a fer d’aquest un món més igualitari i lliure”.