Home Alcoi Guanyar denúncia que Alcoi no compleix amb la Llei de Memòria Històrica...

Guanyar denúncia que Alcoi no compleix amb la Llei de Memòria Històrica al no eliminar símbols franquistes

715
0
SHARE

A finals de desembre del 2007, el Govern central aprovava la coneguda com a Llei de Memòria Històrica. La norma -al fil dels dictats comunitaris que encara hui emplacen a eliminar vestigis de la dictadura, com la Fundació Francisco Franco- obliga a les diferents administracions a eliminar plaques, inscripcions o monuments que exalten el colp d’Estat del 36, la Guerra Civil o el franquisme.

Fa 3 anys, la plataforma ciutadana Guanyar va presentar una moció al plenari de la ciutat d’Alcoi per a instar a l’Ajuntament a complir la llei i eliminar les restes del franquisme a la capital alcoiana. A hores d’ara, segons el cens de restes de la dictadura dut a terme per la formació, a Alcoi existeixen 174 elements que rememoren el franquisme. La majoria son plaques de la Falange als edificis de protecció oficial de l’època. Tots ells estan recollits i documentat amb imatges per Guanyar.

Al 2017, després de tractar el tema en roda de premsa, els representants municipals es van comprometre a eliminar aquestes restes. Igualment, als pressupostos d’eixe any hi havia una petita partida destinada a aquestes tasques, que segons la formació d’esquerres mai han sigut dutes a terme. La seua portaveu, Sandra Obiol, ha criticat aquest fet i lamenta que un govern suposadament progressista no haja eliminat les restes del franquisme a pesar de l’exhumació del dictador a la Vall dels Caiguts.