Home Alcoià Un nova DANA esquiva l’interior alacantí però farà caure el mercuri fins...

Un nova DANA esquiva l’interior alacantí però farà caure el mercuri fins dijous

1195
0
SHARE

L’inici del mes de desembre ha coincidit amb l’arriabada d’una nova Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) que apropa la climatologia a l’hivern que arribara en menys de 3 setmanes. Després de l’estiu és la tercera d’aquestes situacions que arriba a la província d’Alacant, tot i que la seua incidència serà menor que les dos anteriors a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

En aquesta ocasió, la DANA afectarà a les comarques costaneres alacantines, i molt especialment a la Marina Alta, on a últimes hores del dilluns 2 de desembre s’ha registrat més de 130 l/m2 a poblacions com Pego. Un fet que ha provocat que l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) haja activat ja des de primeres hores de dilluns l’alerta taronja per precipitacions. L’interior alacantí queda fora d’aquesta alerta.

El temporal continuarà actiu fins el proper dijous, tot i que les alertes es traslladen al mar degut al fort vent que s’espera. A les comarques de la muntanya alacantina es preveu una situació d’inestabilitat que estarà present durant les properes 3 jornades. La probabilitat de pluja durant aquestes jornades és superior al 80%, com també la davallada de les temperatures, que no passaran dels 10 graus de màxima.

Aquest darrer fet pot fer que els pics més alts de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla registren les primeres neus de la temporada. La cota està en l’entorn dels 1.200 metres, tot i que de caure, a neu serà esporàdica.