Home Alcoi Guanyar i PP descarten donar suport al pressupost socialista a Alcoi per...

Guanyar i PP descarten donar suport al pressupost socialista a Alcoi per desconfiança

0
SHARE

L’esborrany dels pressupostos per a 2018 a Alcoi presentat per l’equip de govern no convenç ni a Guanyar ni a PP, tots dos a l’oposició. Ni uns ni altres confien en els socialistes i denuncien que no s’apliquen les partides destinades a les seues propostes. Així i tot, veuen visos de prosperar al document gràcies al previsible suport de Ciutadans.

Al llarg de les darreres setmanes del passat mes de desembre, l’equip de govern alcoià ha traslladat a la resta de forces polítiques representades al plenari de la ciutat d’Alcoi el seu esborrany per als pressupostos d’enguany. Un document que, des de llavors, han anat estudiant cadascuna de les agrupacions alcoianes cara al plenari del proper 29 de gener, en el que es votarà la seua aprovació o no. No obstant, les situacions que s’han donat en els darrers exercicis han provocat un cert malestar entre les forces de l’oposició cara a la votació.

Aquest dilluns, dos de les principals formacions representades al plenari, Guanyar i PP, han dut a terme avaluacions de la situació després d’haver-ho consultat amb les seues respectives bases. Tots dos han coincidit en un factor fonamental que els decantarà, si no canvia molt la situació, a votar en contra del pressupost del govern que dirigeix Toni Francés. En el cas de Guanyar, que va donar suport al darrer pressupost, ha vist com únicament s’han dut a terme un 20% de les seues propostes presentades en 2017, mentre els conservadors consideren el projecte socialista com mediocre.

Altra de les grans crítiques que tant Guanyar com PP han fet al govern alcoià és que no hi ha hagut cap reunió amb cap de les dos forces per a perfilar un document que deixara satisfet a tothom, ni tampoc està prevista a excepció de la comissió de la setmana que ve. Ni la formació d’esquerres ni els conservadors faran esmenes al document, ja que no confien en que l’equip que comanda Francés n’accepte cap. El que sí ha fet guanyar és traslladar-los fins a 82 propostes, únic factor capaç de canviar el seu vot. No obstant, les dos formacions consideren que l’equip socialista aprovarà el document amb el que consideren com un pacte tàcit entre PSPV i Ciutadans.

Ni PP ni Guanyar consideren que el projecte presentat per l’equip de govern siga l’adequat per a Alcoi en 2018.