Home Destacats Ibi activa els treballs previs per a enderrocar les ‘Cases dels Mestres’...

Ibi activa els treballs previs per a enderrocar les ‘Cases dels Mestres’ i construir una pista d’atletisme

306
0
SHARE
Primeres tasques per a preparar l'enderrocament de les 'Cases dels Mestres' d'Ibi.

L’Ajuntament d’Ibi ha iniciat els treballs en el terreny on s’ubiquen les anomenades ‘Cases dels Mestres’, tot esperant l’autorització que Conselleria ha d’atorgar per retirar l’amiant present a les instal·lacions actuals. Quan això passe, es procedirà a la demolició dels blocs d’edificis que donarà pas a les obres de construcció de noves instal·lacions esportives municipals. Els edificis a enderrocar se situen a l’Av. València, en terrenys que linden amb el Poliesportiu Municipal. Son immobles construits en els anys 60 i que consten de quatre plantes.

Es tracta de la fase II del Pla Planifica 2020-2023 de la Diputació d’Alacant, dins del Pla d’Inversions i finançament en infraestructures de la província d’Alacant, de la qual Diputació subvenciona el 65% de les obres (62.098,42€), dels 95.536,03€ del cost total. El termini d’execució de les tasques serà d’uns dos mesos aproximadament, després del permís de retirada d’amiant.

Ampliació centrada en l’atletisme

Pel que fa a l’ampliació de les instal·lacions esportives en aquests terrenys, dins del Pla Planifica 2020-2023 de la Diputació d’Alacant, el Consistori preveu destinar l’acondicionament dels solars a una instal·lació multifuncional d’atletisme per a entrenament, carrera i competició.

Aquest projecte contempla una pista de paviment bla amb una longitud total de 288,45 metres i una pista de competició a l’interior de la qual s’executarà una recta d’atletisme de 100m de longitud, de més de 3 m de sortida i 16 m de zona de frenada, sent el llarg total de la pista de 119 m, amb 6 carrers. Al costat d’aquesta es construirà un carril per a salt d’alçada de 50 metres de longitud, i dos carrils per a salt de longitud i triple de 58 m de longitud.