Inici Esports L’Ajuntament d’Ibi destinarà prop dels 700.000€, concedits del Pla Planifica de Diputació,...

L’Ajuntament d’Ibi destinarà prop dels 700.000€, concedits del Pla Planifica de Diputació, a tres projectes enfocats a l’esport.

60
0
COMPARTIR

L’Ajuntament d’Ibi presenta, i porta hui a ple la proposta per a la seua inclusió, tres projectes esportius a la convocatòria del “Pla Planifica: Pla d’Inversions i Finançament d’Infraestructures de la Província d’Alacant” (Pla provincial de Cooperació a les obres i serveis de competència municipal 2020-2023). El cost total d’aquests tres projectes esportius és d’1.032.489,03 euros, dels quals la Diputació d’Alacant sufragarà, a través del Pla Planifica, 671.117,87 euros, el 65% del pressupost de les obres. El 35% restant serà assumit pel consistori.

Les àrees de Patrimoni i Territori i Esports lideren aquest projecte que consistirà en el “Condicionament i millora de les instal·lacions en el Poliesportiu Municipal”, “Ampliació i nova construcció d’Instal·lacions esportives municipals” i “Soterrament de LAMT en zona nord del Poliesportiu per interferències amb instal·lacions esportives”.

Per a les obres de “Condicionament i millora de les instal·lacions en el Poliesportiu Municipal”, el pressupost de licitació és de 499.571,11 € , als quals Diputació aporta 324.721,22 € i l’Ajuntament, 74.849,89 €. En aquest es contempla l’adequació pistes quatre pistes de tennis, millorant-les amb la tècnica denominada TENNISQUICK, basada en la realització d’una plataforma anivellada de formigó porós sobre una capa drenant generalment construïda amb graves. Aquesta millora de les pistes les adapta perquè siguen pistes classificades com a Categoria 3 per la Federació Internacional de Tennis (ITF). Al seu torn, el projecte inclou la construcció d’una coberta per a la pista multideportiva, amb una superfície aproximada de 1.339,50 m², així com el condicionament del balneari, situat a l’interior de les instal·lacions esportives, al costat de la piscina coberta. Una sala de 19×9 metres i més de 6 metres d’altura on es preveu un equioamiento amb: sauna turca per a 8 persones, sauna finlandesa per a 8 persones, jacuzzi de 8 places, piscina d’aigua freda, tres gandules tèrmiques i una cabina de dolls antiestrés. Així mateix, en la piscina s’instal·laran 3 canons d’aigua amb filtre cònic i de cascades d’aigua de tub cilíndric.

Quant a la fase del projecte de “Ampliació i nova construcció d’Instal·lacions esportives municipals”, amb un pressupost base de licitació de 493.131,80, del qual la Diputació aporta 320.535,67 € i l’Ajuntament els 172.596,13 € restants, es preveu el condicionament de solars confrontants al Poliesportiu Municipal per a fins esportius com la zona més coneguda com les “cases dels mestres”, on se situarà una instal·lació multifuncional d’atletisme per a entrenament, carrera, competició,… Es construirà una pista de paviment blado amb una longitud total de 288,45 metres i una pista de competició en l’interior de la qual s’executarà una recta d’atletisme de 100 m de longitud, de més de 3 m d’eixida i 16 m de zona de frenada, sent el llarg total de la pista de 119 m, amb 6 carrers. Al costat d’ella es construirà un carril per a salt d’alçada de 50 metres de longitud, i dos carrils per a salt de longitud i triple de 58 m de longitud.

A més d’aquesta instal·lació, el solar al costat del Skate Park Ignacio Echeverría “Heroi del monopatín” es destinarà a la pista ciclista BMX/*Pumptrack en circuit tancat amb una longitud de 180 metres i un ample de 4 metres. Aquesta pista estarà dotada de rectes enllaçades per corbes i en els trams rectes es construiran regruixos i guals conformant elements tipus ”camel”, “ triple up”, “simple pro”, etc.

A més, es pretén condicionar la zona d’aparcament situat entre la c/ Jaén i la c/ Badajoz, al costat del skatepark, amb un total de 74 places d’aparcament i les realització d’obres per a convertir els vestuaris en accessibles. Asímismo es canviaran portes i finestres exteriors per a millorar l’eficiència energètica de l’edifici. També es renovarà la caldera i instal·lació d’aquesta íntegrament, la instal·lació d’aigua calenta sanitària i la instal·lació de climatització així com la realització d’un nou magatzem.

Finalment, es realitzarà el soterrament de LAMT en zona nord del Poliesportiu per interferències amb instal·lacions esportives, amb un pressupost base de licitació: 39.786,12 €, dels quals la Diputació aportarà 25.860,98 € i el consistoio 13.925,14 €.