Inici Ibi Ibi activa la campanya per a protegir a la població contra el...

Ibi activa la campanya per a protegir a la població contra el mosquit tigre

159
0
COMPARTIR
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Arribat l’estiu, i ateses les caloroses dates actuals, l’Ajuntament d’Ibi ha intensificat les accions que es realitzen al voltant de la proliferació, per les altes temperatures, d’insectes com el mosquit tigre. En l’actualitat, la localitat compta durant tot l’any amb 40 punts de control d’aquest insecte, amb un total de 80 paranys d’ovoposició col·locades en diferents llocs, especialment a les zones enjardinades.

Les revisions d’aquestes trampes, que estan col·locades durant tot l’any, són periòdiques. Unes revisions en què es controla si es dóna positiu o no en aquesta espècie en concret. En el cas que el resultat sigui positiu, es revisa el perímetre de el lloc on el parany ha estat localitzat i tot seguit es realitzen els tractaments oportuns.

En aquesta època de l’any, els controls per part de l’Ajuntament són més exhaustius, i els consells a la ciutadania per evitar crear focus de proliferació de el mosquit tigre a les finques privades, que és moltes vegades on més passa, són fonamentalment: eliminar nínxols d’aigua en plats, testos, galledes, abeuradors, eines i estris abandonats, clorar piscines tot l’any, posar peixos en basses i tapar dipòsits d’aigua.

Un dia a la setmana es procedeix a l’anàlisi dels punts de control a la localitat per part de l’empresa encarregada de les tasques. Es demana, a més, la col·laboració ciutadana, que és de gran importància, ja que una petita quantitat d’aigua en el got d’un test o petits tolls en jardins privats o balcons poden possibilitar la presència de mosquits. Al mateix temps, s’estan realitzant tasques de fumigació de plagues d’altres insectes, com les paneroles, en diferents punts conflictius d’alguns barris.