Home Alcoi La campanya d’educació vial arriba a 3.200 escolars alcoians durant el present...

La campanya d’educació vial arriba a 3.200 escolars alcoians durant el present curs

471
0
SHARE

La Policia Local d’Alcoi, degana a tota Espanya en matèria d’educació viària, ha dut a terme al llarg del curs 2019-20 la seua tradicional campanya de formació en matèria de seguretat viària. 3.291 estudiants de 17 centres educatius de la ciutat han sigut objecte de la campanya formativa: 504 d’infantil, 1.184 de primària, 1.829 de secundària, i 49 d’educació especial, als que s’haurien de sumar 225 adults. Aquest abast s’ha assolit gràcies a les 143 intervencions fetes per la Policia Local als centres, on s’han impartit 418 hores lectives -314 teòriques i 104 pràctiques.

Els centres educatius que han acollit les sessions formatives són els següents:  CEIP El Romeral, CEIP Sant Vicent, CEIP Miguel Hernández, CEIP Horta Major, IES Andreu Sempere, IES Pare Vitòria, CIP FP Batoi, Salesians Sant Vicent Ferrer, Carmelites ‘La Presentació’, Arnauda,  Santa Ana, Sant Vicent de Paül, CPEE.  Tomàs Llàcer, Salesians Juan XXIII, Sant Roc, Esclaves i La Salle.

El regidor de Seguretat, Raül Llopis, ha afirmat que “és un privilegi per a la ciutat d’Alcoi comptar amb un dels cossos policials amb major experiència en seguretat viària de tot l’estat. Aquest any lamentem que a causa de la Covid vam haver de parar la Campanya en la que durant el curs ha augmentat el nombre d’alumnes de secundària que han participat”.

“Amb aquestes campanyes formem a futurs conductors i actuals vianants, són normes bàsiques que no nomès aprofiten per a l’alumnat, també a casa poden transmetre tot el que aprenen perquè tinguem una ciutadania més concienciada per la promoció d’una cultura de valoració i respecte per la pròpia vida i la dels altres”, ha conclòs, Llopis.

Durant la campanya s’ofereixen diferents continguts adaptats als nivells, per exemple en en cursos d’infantil i primària obtenen un coneixement dels diferents elements que componen l’entorn pròxim al xiquet, les funcions de les normes i els senyals de circulació dirigides als vianants. Igualment aprenen la senyalització vertical, el significat d’alguns senyals que han de coincidir amb les observables del seu entorn, el semàfor, els senyals dels agents i com han de comportar-se els  vianants en l’entorn pròxim, la importància del respecte a les normes de circulació.

Pel que fa a secundària cal parlar d’altres continguts com caminant per la carretera, circulant en bicicleta, conducció del ciclomotor, contacte amb persones víctimes d’accidents de trànsit, accidents de trànsit i el seu entorn. I seguretat viària per a adults.