Home Alcoi La Fira d’Habilitats FP d’Alcoi congrega a més de 700 participants en...

La Fira d’Habilitats FP d’Alcoi congrega a més de 700 participants en busca d’eixides laborals

158
0
SHARE

Les empreses de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla porten temps alertant de que moltes tenen problemes amb la mà d’obra. El relleu generacional dels especialistes en sectors com el tèxtil, el metall o el plàstic no està, ni de lluny, garantit. Per això, es busca fer atractius aquestes vessants productives -i formatives- per a les noves generacions d’estudiants. En un moment en que la creació d’ocupació està a l’ordre del dia, la formació específica de mà d’obra per a aquests àmbits productius és una prioritat per a administracions i empreses.

Tant és així que unes i altres porten temps garantint als estudiants que es formen la seua inserció immediata en el mercat laboral. Traslladar als joves aquesta realitat és l’objectiu de la Fira d’Habilitats FP que s’ha celebrat aquest dijous 10 de maig a la ciutat d’Alcoi. En  ella han participat més de 700 persones, entre expositors, alumnes i futurs alumnes. De fet, l’esdeveniment ha interconnectat a uns i altres per a aconseguir una elevada matriculació en FP cara al proper curs. Les inscripcions telemàtiques per a aquesta vessant formativa ja estan obertes.

Inserció laboral quasi garantida

La fira ha tingut lloc a la capital de l’Alcoià, que congrega en els seus centres educatius fins a 53 Cicles Formatius d’FP que abasten 18 famílies professionals diferents. Mitjançant demostracions pràctiques, els expositors han divulgat als potencials alumnes les diferents vessants formatives que tenen al seu abast. Gran part d’elles tenen una elevat grau d’inserció laboral immediata gràcies a l’especialització que aporten.

La muntanya alacantina compta amb un Consell Territorial d’FP i facilita els intercanvis formatius en quant a FP amb alumnes de tota Europa.