Home Foia de Castalla Ibi aprova en plenari modificar el PGOU per a augmentar l’edificabilitat i...

Ibi aprova en plenari modificar el PGOU per a augmentar l’edificabilitat i crear zones verdes

646
0
SHARE

El darrer plenari celebrat a Ibi ha donat llum verda a la modificació del PGOU, que està vigent a la població des de l’any 2000, per tal d’augmentar l’edificabilitat i crear zones verdes en fins a 21 localitzacions iberudes. Tot en un plenari que ha estat marcat per la presència d’integrants de la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència, que han rebut el suport del mateix.

El PGOU, el principal document que regeix el desenvolupament urbà de qualsevol localitat, porta vigent a la vila d’Ibi vora dos dècades, des de l’any 2000. No està estipulada la caducitat d’aquest tipus de document, que en el cas d’algunes localitats està vigent durant més de dos dècades, a pesar de que els paràmetres urbanístics que baralla un document com el PGOU solen ser més volàtils en el temps. És per això pel que, en ocasions, es requereixen modificacions per a actualitzar el desenvolupament urbà de qualsevol població, com ha ocorregut a Ibi.

Ha sigut en un llarg plenari de vora 4 hores de duració, on els vots a favor de l’equip de govern que composen PP i ADIi, a més del suport del PSPV, han permès modificar el document. L’objectiu és retornar als propietaris la capacitat de decidir sobre uns terrenys que, fins ara, estaven a l’abast de l’Ajuntament per a construir equipaments urbans que, 18 anys després, no s’han desenvolupat. La modificació permetrà, a més, la creació de zones verdes, una de les quals blindarà urbanísticament la zona de Santa Llúcia, a més d’augmentar l’edificabilitat en zones no regulades.

Es tracta d’una modificació que afecta a 21 localitzacions repartides per tot el casc urbà iberut, i a la que s’afegeix altra relativa a la zona industrial de l’Alfaç III. En aquest cas, afecta al canvi d’ús del sòl, de terciari a industrial, en una zona en la que el Consistori barallava la construcció d’una guarderia per als menuts dels treballadors dels seus polígons. Un projecte que, teòricament, acabarà desenvolupant-se en la nova zona industrial Alfaç V, en la que ja treballa l’administració local iberuda.

El plenari de la vila joguetera ha estat marcat també per la presència d’integrants de la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència, que han rebut suport per a recuperar les cotitzacions a la Seguretat Social per als cuidadors de persones dependents.