Home Alcoi Intensa programació a Alcoi per a commemorar el Dia Internacional del Museus

Intensa programació a Alcoi per a commemorar el Dia Internacional del Museus

450
0
SHARE

Alcoi s’uneix, com cada any el 18 de maig, a la celebració del Dia Internacional dels Museus, enguany sota el lema ‘El futur dels museus: recuperar i reimaginar’. Per a aquesta comesa s’han organitzat jornades de portes obertes en el Museu Arqueològic Camil Visedo, el refugi de Cervantes i el Muboma durant els dies 18 i al llarg del dissabte i diumenge previs, amb la finalitat que puguen ser visitats pel nombre més gran de persones possible.

Per part el Muboma, durant el dissabte 15 i el diumenge 16 es realitzarà al matí un taller així com diferents visites guiades. La vesprada del dissabte l’oferta es completarà amb l’actuació del ‘Mago Álvaro’. Per a totes les activitats es requereix inscripció prèvia.

A l’activitat se sumen també el dissabte els espais expositius de la Capella amb l’exposició ‘Poderoses’ i una visita guiada a les 12 hores.

L’IVAM-CADA, per la seua part, afig a la programació durant el dissabte i el diumenge, l’exposició ‘Cronografías’ i el cicle de Corrents Continus amb DJ SET, de 17 a 20h i amb Joe Pask a les 20h del dissabte.

De la mateixa manera, la Fundació Mútua de Llevant durant la jornada del dissabte i en horari de matí i vesprada, obrirà les portes amb l’exposició ‘Al fil de la Memòria’.

A totes aquestes activitats s’uniran com tots els diumenges, el cicle de visites guiades a les pintures rupestres de la Sarga, declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, amb visites guiades a les 10,11,12 i 13 hores.

“L’objectiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus radica en la dinamització dels espais i la seua posada en valor, amb un especial interés en la sensibilització cap al patrimoni cultural i la seua promoció turística, en un any d’especial importància, en el qual el nostre destí ostenta la capitalitat cultural valenciana”, ha explicat la Regidora de Turisme, Lorena Zamorano.