Home Destacats Ibi convoca als seus habitants a celebrar la Festa dels Geladors els...

Ibi convoca als seus habitants a celebrar la Festa dels Geladors els propers 2 i 3 de març

228
0
SHARE
Imatge d'arxiu de la Festa dels Geladors a la Plaça La Palla d'Ibi.

Els gelaters iberuts es reuneixen, un any més, per a celebrar una de les festes més tradicionals de la localitat, la Festa dels Geladors. Com és tradició, es durà a terme en les properes setmanes, ja que és a partir d’aquest moment quan les persones que es dediquen a la fabricació i distribució del gelat comencen a preparar la seva temporada, no només a la localitat sinó a diversos punts d’Espanya.

La celebració tindrà lloc a Ibi el cap de setmana del 2 i 3 de març, i a ella està convidada tota la ciutadania. Ibi, tradicionalment coneguda com a ‘Bressol del gelat’, porta treballant en l’elaboració d’aquest producte des del segle XIX, quan als pous de neu que hi ha als voltants i a les muntanyes que l’envolten es premsava la neu que caia en l’hivern i es va començar a comercialitzar. Hui en dia, les gelateries La Ibense, entre altres denominacions pròpies, segueixen sent un senyal de qualitat i bon gelat.

Programació

Les activitats previstes per a la festa començaran el dissabte 2 de març, a les 11.30h a la Plaça dels Geladors, amb jocs infantils i música. A les 12.30h, es realitzarà el repartiment de gelats per a tots els assistents i un sorteig de regals. Diumenge, 3 de març, a les 12.00h, tindrà lloc la Missa dels Geladors a l’Església de la Transfiguració del Senyor. Els gelaters iberuts i la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Ibi conviden els veïns i veïnes a participar i gaudir d’aquesta celebració assenyalada.