Home Cultura Ibi convoca el XXIV Concurs de Teatre Aamateur amb 5 grups participants

Ibi convoca el XXIV Concurs de Teatre Aamateur amb 5 grups participants

0
SHARE

El Concurs de Teatre Amateur Vila d’Ibi arriba a la seva XXIV edició amb un cartell d’excepció que cita les amants del gènere art a gaudir del certamen. La programació començarà el proper divendres, 21 de setembre i, any més, excel·lents actors i actrius amateurs del panorama nacional oferiran el seu millor interpretació per alçar-se amb els premis del ja reconegut concurs artístic.

L’Ajuntament d’Ibi i el Centre Cultural de la Vila, en col·laboració amb la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana i el Grup Cultural ‘Font Viva’, organitzen aquest certamen cultural que se celebrarà els dies 21, 22, 23, 28 i 29 setembre 2018.

Cinc companyies i grups de teatre procedents d’Alacant, Burgos, Alcoi, El Campello i Tomelloso posaran en escena les obres seleccionades per participar en el certamen que tindrà lloc en els escenaris del Centre Cultural Salvador Miró.

El preu de l’entrada per a cadascuna de les obres és de 5 € i els socis, jubilats i Carnet Jove disposen de preus especials en totes les obres. També hi ha possibilitat d’adquirir un abonament per a les cinc sessions a un preu de 18 euros i de 8 euros per als socis. Les entrades estan ja a la venda al Centre Cultural en horari de 9: 30h a 13: 30h i de 15: 30h a 21: 00h. El dia de l’obra s’obrirà la taquilla una hora abans de cada funció.

El proper divendres 21 de setembre, a les 22:30h, arranca el concurs amb l’obra ‘Hècuba d’Eurípides’, dirigida per Pascual Carbonell i interpretada per l’Aula de Teatre Clàssic de la Universitat d’Alacant, on es narra una història que comença amb el final d’una guerra, on les perdedores, les troianes, esperen en un camp de refugiades a ser repartides com esclaves entre els vencedors.

Dissabte, 22 de setembre, a les 20:00h, el grup de teatre ‘El duende de Lerma’, de Lerma (Burgos), interpretarà l’obra ‘L’ombra del Tenorio’, de José Luis Alonso de Santos. L’obra és un dels principals títols de la dramatúrgia contemporània espanyola que narra una tendra i emotiva història a partir de les vicissituds d’un vell actor que viu els seus últims dies en un hospital.

El diumenge 23 de setembre, a les 20:00h, és el torn dels alcoians de ‘Teatre Circ’ que, amb l’obra de Woody Allen ‘Central Park West’, faran gaudir al públic amb una obra sobre l’amor i desamor, el matrimoni i la infidelitat tot això sota l’humor sofisticat d’Allen i amb les situacions absurdes i divertides que amaguen una profunda reflexió entorn de la comèdia humana.

L’obra ’24-F’, de Diego Joan, arriba al Centre Cultural el divendres 28 de setembre, a les 22:30h, de la mà de la companyia Almadrava Teatre, del Campello. Durant l’espectacle es reflexiona sobre el fet que algunes dates deixen la seva empremta en la Història, però per a la gran majoria de les persones la història no s’escriu amb majúscules i l’endemà la vida continua.

L’última de les obres porta per títol ‘Els últims dies de Judes Iscariot’, interpretada pel grup de teatre ‘Tazio Teatre’ de Tomelloso. L’obra està prevista per al dissabte 29 de setembre, a les 20:00h, i durant la mateixa l’espectador viurà de prop la història de Judes, en el dia del seu judici final on es veuran les cares la humanitat enfront de la humanitat, per reflexionar sobre una pregunta: culpable o innocent?.

L’acte de lliurament de premis es celebrarà el dissabte 27 d’octubre, a les 20:00h, al Centre Cultural Salvador Miró i l’entrada serà gratuïta fins a completar la capacitat de la sala.

Des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ibi i les entitats col·laboradores conviden a tot el poble d’Ibi i veïns de la comarca a assistir a aquest certamen cultural per gaudir de la màgia que el teatre ofereix als seus espectadors.