Home Cultura Ibi editarà una revista visual amb la que divulgar la capacitat industrial...

Ibi editarà una revista visual amb la que divulgar la capacitat industrial de la seua ciutadania

274
0
SHARE

La indústria ha sigut des del finals del segle XVIII i principis del XIX l’eix sobre el que ha pivotat el gros de l’economia a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Tant que una de les seues localitats, la ciutat d’Alcoi, fou pionera en la implementació de les primeres indústries de tota la Comunitat Valenciana. Amb el pas del segles i la proliferació del sector terciari, el pes específic de la indústria en l’economia d’aquestes localitats ha anat minvant. Però l’interior alacantí segueix sent un dels majors pols de concentració d’indústries a tota la regió.

A més, en aquesta zona s’ubica la que, després d’Alacant i Elx, és la tercera població amb més indústria de la província: Ibi. El seu Ajuntament ha decidit posar en marxa una nova eina per tal de divulgar la capacitat de la seua indústria per a produir pràcticament qualsevol cosa. Un fet que va quedar demostrat durant els pitjors mesos de la pandèmia. Ho farà mitjançant l’edició d’una revista amb elevada càrrega visual, que valdrà també per a atraure empreses al futur polígon NPI-5.

No únicament indústria

Per a il·lustrar i fer atractiva la publicació que espera llançar al mes de maig, el consistori iberut ha llançat un concurs de fotografia. Qualsevol persona pot participar amb un màxim de 5 imatges, totes elles en format vertical. La idea és que les fotos mostren el lligam entre Ibi, la seua indústria i els seus ciutadans, sense deixar de costat altres elements identificatius de la població.

El termini de presentació d’imatge està obert fins el proper 30 d’abril. Per a fomentar la participació, l’1 d’abril es durà a terme una trobada fotogràfica amb la que incentivar la participació.