Home Economia Ibi encapçala la reducció de l’atur a la província en 2017 reduint...

Ibi encapçala la reducció de l’atur a la província en 2017 reduint un 11% la xifra de desocupats

701
0
SHARE

Diverses localitats de la muntanya alacantina lideren la reducció de l’atur durant el 2017 a la província d’Alacant. És el cas d’Ibi, que encapçala aquesta llista al haver rebaixat la xifra de desocupats durant l’any passat en un 11%. En al quarta plaça es troba Alcoi, amb una reducció del 8,29%. Només 17 dels 141 municipis alacantins han augmentat la xifra d’aturats durant 2017.

Tot i que els efectes de la crisi econòmica encara no han passat, al menys per a la quasi desapareguda classe mitja, des de fa temps venen produint-se dades esperançadores per a la millora econòmica. Els indicadors macroeconòmics, en positiu des de fa 2 anys, comencen a millorar la confiança del mercat laboral, que necessita de nou mà d’obra per a produir. Aquest fet es converteix en més contractacions, fet que, en una zona eminentment industrial, ha fet decréixer la xifra d’aturats durant el passat any 2017 a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

Així ho revelen les dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) referents a l’any resin clausurat, que a més ubiquen a algunes de les poblacions de la muntanya alacantina com a principals motors de la creació d’ocupació a tota la província d’Alacant. És el cas d’Ibi, que lidera la xifra de davallada d’aturats a tota la província, passant dels 2.412 als 2.147 parats, un 11% menys durant 2017. Les poblacions que fonamenten la seua economia en la indústria han vist millorades les dades d’ocupació respecte a les que la basen en el turisme.

La reconversió industrial que la vila joguetera ha dut a terme durant els pitjors anys de la crisi l’ha situat en una bona disposició per a eixir d’ella amb bones perspectives de creixement. Però Ibi no és l’única localitat de les comarques que destaca en aquest indicador, ja que Alcoi ocupa la quarta plaça en la classificació de reducció de l’atur en 2017, per darrere d’Ibi, Dénia i Villena. La ciutat dels ponts ha reduït la seua xifra d’aturats durant l’any passat en un 8,29%, deixant-la en 5.419 persones. Aquests indicadors situen a la indústria com el sector productiu més potent en la recuperació d’ocupació.

Percentualment, destaca el fet de que algunes poblacions del Comtat, com Tollos, Balones, Benillup, Benimassot o Benassau han rebaixat el percentatge d’atur entre el 40 i el 50% degut a la seua escassa població activa.