Home Destacats Ibi finalitza les remodelacions esportives dels col·legis CEIP Felicidad Bernabeu i CEIP...

Ibi finalitza les remodelacions esportives dels col·legis CEIP Felicidad Bernabeu i CEIP Pla i Beltrán

204
0
SHARE
Diversos menbres del govern local visitant les noves instal·lacions esportives al CEIP Felicitat Bernabeu.
Diversos menbres del govern local visitant les noves instal·lacions esportives al CEIP Felicitat Bernabeu.

Les obres de reforma i millora dels centres escolars CEIP Felicitat Bernabeu i CEIP Pla i Beltrán dutes a terme durant els passats divuit mesos han arribat a la seua fi. Així ho ha determinat una visita oficial del govern local integrada per l’alcalde d’Ibi, Rafael Serralta; el tinent d’alcalde de Territori i Patrimoni, Santi Cózar; la regidora d´Educació, Núria Guillem; l’equip facultatiu de les obres; els responsables de les empreses encarregades de les obres; l’arquitecte tècnic municipal així com la direcció dels centres.

Aquestes obres han sigut dutes a terme amb una inversió del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana, en matèria de “Construcció, ampliació, adequació, reforma i equipament de centres públics docents d’Ibi”. El cost total de les obres als tres centres educatius ha rondat els nou milions d’euros al voltant dels 9 milions d’euros, sent destinats 4.008.624 euros al CEIP Felicitat Bernabeu, 3.569.084 euros al CEIP Pascual Pla i Beltrán i 1.387.044 euros al CEIP Texereta.

Desgranament de les millores als centres

El CEIP Felicitat Bernabeu ha comptat amb la millora de les pistes esportives, la instal·lació d´un ascensor, l´adequació de la caldera de la calefacció i de la zona infantil, dotació de jocs i bancs per als patis, renovació i pintat dels murs, arranjament de la façana, electricitat, calefacció, sistema de renovació d’aire i accés a l’edifici principal. A més s’ha construit un modern pavelló cobert que és considerat per la direcció territorial d’educació com una unificació de tot allò que una instal·lació educativa, esportiva i social requereix.

D’una altra banda, el CEIP Pla i Beltrán ha sofrit un remodelat on la principal actuació ha sigut la del pavelló plurifuncional, amb les mateixes característiques que el del Felicitat Bernabeu. Per això, s’ha realitzat la demolició dels elements que hi havia on ara hi ha el nou pavelló, com arbrat, pista, murs, mobiliari esportiu, així com l’excavació de les terres per rebaixar el nivell del sòl. A més, s’ha ampliat l’edifici d’educació infantil, s’ha dotat de jocs i bancs als patis, s’ha reformat la façana de l’edifici de primària, l’electricitat, la calefacció, el sistema de renovació d’aire i l’accés a l’edifici principal.

Rafa Serralta, alcalde d’Ibi, declara que “després d’intenses gestions amb Conselleria, van començar fa un any i mig unes obres de gran envergadura de dos dels centres escolars de la localitat que més les necessitaven. Unes obres que no només han canviat l’aspecte d’aquests dos centres educatius sinó també la seua funcionalitat, cobrint les necessitats consensuades amb els equips directius i dotant-los de més confort i modernitat. Per la seua part, el CEIP Teixereta està en ple desenvolupament de les seves obres, que encara que no tan àmplies, també oferiran al centre un gran canvi i millora a les seves instal·lacions i esperem veure-les finalitzades prompte”.